Jessica fick lämna drömfabriken

– och Fernando vann som vanligt

1 av 2
Fernando sjöng sin vinnarlåt för Jessica, som föll i tårar.
NYHETER

Det stod mellan Emil och Jessica och det var oerhört jämnt. När publiken sagt sitt hade Emil fått 56 procent av rösterna och vann därmed över Jessica, som fick 44.

Efter en stressig vecka med en del dåligt humör på skolan var det dags för ännu en veckofinal.

Jessica, som inte ville uppträda om Christer Sandelin satt i juryn, fick göra det ändå, trots att han var där. Juryn bestod, förutom Sandelin, av Christer Modig, Maria Molin och Micke Nystedt.

Den första som fick beträda scenen var Mathias, schlagerkungen. Han framförde ”Power to all our friends”, Englands bidrag 1973, som då Cliff Richard sjöng. Juryn var övertygad.

– Fantastiskt, svårt att sitta still. Kul att se en artist som verkligen känner för låten. Bättre start på den här kvällen hade vi inte kunnat få, sa Micke Nystedt.

Som nummer två framförde Jessica Lena Ph:s bidrag från 1988 ”Om igen” i en liten jazzigare version. Ett uppträdande som även det gick hem hos juryn.

– Jessica har ”det där”, som går ut genom tv-rutan, sa Micke.

Så var det Emils tur. Skånepågen sjöng ”Tell me”, som var Islands bidrag någon gång i slutet av 90-talet. Även han berörde jurymedlemmarna.

– Wow! Jag älskar Emils sprudlande energi!, sa Maria.

Superfavoriten Fernando fick kliva på scenen som nummer fyra och uppträdde med ”Eternal love”, en engelsk version av Jill Johnsons ”Kärleken är”. Som vanligt gjorde han det med bravur.

– Vilken röst! Klar och spröd och med bärighet, sa Micke.

Som siste man intog Patrik scenen och sjöng ”Sista andetaget”, som Jan Johansen en gång sjungit. Patrik har ju klagat över att han haft så många motgångar och att han fått kämpa så mycket. Men det verkade inte på lördagskvällen som att han fick kämpa så mycket för att vinna flickornas gunst. De nästan svimmade framför scenen och vissa hade tagit med blommor till honom. Juryn var också begeistrad.

– Jag är imponerad. Patrik har hittat en alldeles egen version av den här låten, sa Maria.

Till tonerna av Joey Tempest funderade juryn över vilka som skulle få poäng och när de var klara hade Fernando fått tre tolvor, medan Mathias fått alla åttor. Den store vinnaren var nog ändå Patrik som kammade hem en tolva, resten tior. Det ledde till att han kom tvåa, något som han nog inte räknat med.

Emil och Jessica stod dock utan några poäng alls, trots att juryn talat så gott om dem. Således fick de uppträda med sina skjortärmslåtar. Jessica började och sjöng Shania Twains ”Man, I feel like a woman”, något som passade den gravida kvinnan. Emil sjöng ”Anthem” från musikalen Chess och publiken var till sig.

Sofia Eriksson var entusiastisk.

– Utan tvekan har ni båda gjort ett helt otroligt jobb, både på skolan och på scenen!, sa hon.

Publiken röstade och tyckte att Emil skulle få stanna. 56 procent av rösterna gick till honom och 44 till Jessica.

Emil började storgråta och när Fernando skulle sjunga sin vinnarlåt tog han Jessica i handen och berörde så mycket att även Jessica föll i tårar. Patrik stämde in i snyftandet och det blev en riktigt känslosam final.

Det hände i lördagens avsnitt: