”Jag behöver älska längre”

Veckans telefonfråga

NYHETER
Foto: GETTY IMAGES
Bilden är arrangerad.

 Monica, 32 år, är gift med Thomas, 59 år. Hon är inte nöjd med deras samlagsfrekvens.

Hur ofta skulle du vilja ha samlag?

– När vi har sex skulle jag behöva älska längre. Jag tycker det går över för fort med Thomas. Mitt ex och jag älskade varje kväll och gjorde det flera gånger.

”Flera gånger”?

– Jag är van att efter en orgasm så får jag en till. Och min andra orgasm är mycket intensivare än den första. Men det krävs att han inte har fått sin så han kan vara uthållig och stanna kvar och fortsätta smeka mig. Som det är nu får jag bara en orgasm och då känner jag mig irriterad och bara uppkörd, för den första gör mig bara upphetsad. Den tillfredsställer mig inte.

För de kvinnor som får fler orgasmer är det här en vanlig upplevelse. Den första är mer en ”uppvärmning”. Hur ofta älskar ni då? Du sa att du var missnöjd med det också.

– Tre gånger i veckan och då får jag bara en orgasm. Thomas är inte lika intresserad. Medan jag är tänd på honom hela tiden. Han är väldigt ungdomlig och aktiv.

Det verkar ganska normalt med tre gånger i veckan, särskilt med tanke på hans ålder.

– Är det nåt fel på mig då menar du.

Inte alls. Du har en frisk och hälsosam sexuell aptit och är ovanligt lyckligt lottad.

– Men jag känner mig frustrerad. Som om jag inte får vad jag behöver.

Se det som en utmaning att förstå varandra utan att ta det som ett personligt avvisande.

– Men det gör jag.

Talar du med honom om att du vill komma två gånger?

– Jag behövde aldrig göra det förut så det känns ovant.

Det är bara genom att vara öppen som du kan få det bättre. Du måste nog vänja dig vid att inte ha sex lika ofta som du kanske skulle vilja. Men tänk vad du får i utbyte av att leva med en man du värdesätter så mycket.

Kommentar

: Den som har störst lust i ett förhållande känner sig ofta avvisad och anklagar den andra för att hålla tillbaka. Medan den som vill ha mindre sex känner sig pressad och skyldig. Thomas kan knappast öka på sin lust, däremot kan Monica tala om hur viktigt det är för henne att ha två orgasmer. Det är bättre att ta upp känsliga saker under en promenad än när man är i sovrummet. Thomas vet inte hur missnöjd Monica är och det kan bli en chock att få höra att allt inte är så bra som han upplever det. Därför är det klokt av Monica om hon förklarar för Thomas att hon har möjlighet att få flera orgasmer och gärna vill uppleva det med honom.