Stökig start på allhelgonahelgen

14-åring flicka drack hembränd sprit – hittades medvetslös

NYHETER

Allhelgonahelgen fick en stökig start med ungdomsfylla och bråk på många håll i landet. I Västerås hittades en 14-årig flicka medvetslös sedan hon druckit hembränt.

En 14-årig flicka är den senaste i raden av ungdomar som blivit medvetslösa av att dricka hembränd sprit. 14-åringen hittades i en skogsdunge vid en skola i Västerås natten mot lördagen, uppger Vestmanlands Läns Tidning i sin nätupplaga.

Flickan fördes till sjukhus och på lördagsmorgonen betraktades hennes tillstånd som stabilt men hon får stanna på sjukhuset för observation.

Två 16-åriga pojkar skadades, den ene allvarligt, i en mopedolycka i Landskrona. De skjutsade varandra på en EU-moped när de körde rakt in i en refug. Föraren skadades svårt och misstänks för rattfylleri, uppger Sydsvenska Dagbladet.

Nynazister i bråk i Växjö

I Växjö fick polisen kalla in extraförstärkning när nynazister och invandrare drabbade samman utanför ett av stadens nöjesställen. Bråket ebbade ut när tre skinnskallar omhändertogs av polis, uppger TT. Polisen har nu höjt beredskapen av rädsla för nya bråk.

I Sörmland har polisen omhändertagit ett femtontal personer för fylleri och ytterligare några personer har gripits misstänkta för mindre brott.

Polisen i Västerbotten rapporterar också om bråk och fylla. Flera fyllerister omhändertogs av polisen i Umeå, den yngste av dem var 16 år, skriver Västerbotten Kurirens nätupplaga..

Och i Vilhelmina tillkallades polis när ett gäng ungdomar ställt till bråk.

Lugnare än väntat i Stockholm

Från Blekinge rapporteras också flera fall av fylla och misshandel. En kvinna i 30-års åldern hotades till livet i Sölvesborg. Hon misshandlades svårt och vårdas fortfarande på sjukhus, uppger Sveriges Radio Blekinge.

I Stockholm har dock halloweenfirandet varit lugnare än väntat – åtminstone hittills. På ungdomsmottagningen Maria Ungdom fick man ta emot hela 25 ungdomar under fjolårets halloweenfirande.

Den extrainkallade personalen har dock inte blåst faran över.

– Återkom i morgon, först då vet vi hur helgen har varit, säger personalen på Maria Ungdoms akutmottagning.

Ulrika Nordin