Victoria skulle tas till fånga – med gas

Nio har gripits

1 av 3 | Foto: SCANPIX
Dödshotad Victoria Beckham med sin två månader gamla son Romeo i famnen. Kidnapparna hade tänkt kräva 75 miljoner, annars skulle de döda Victoria Beckham.
NYHETER

LONDON

Victoria Beckham skulle kidnappas tillsammans med sönerna Brooklyn och Romeo.

Kidnapparna ville ha 75 miljoner kronor i lösesumma - och om pengarna inte betalades skulle Victoria Beckham dödas.

När planerna avslöjades berättade hon ingenting för sin man David.

Han skulle spela match senare på eftermiddagen.

I går slog Manchester United svensklaget Southampton, med Anders Svensson och Michael Svensson, med 2-1. David Beckham spelade hela matchen utan att ha fått veta vad som kunde ha drabbat hans familj.

Men efter matchen berättade hans fru, som var på arenan Old Trafford, vad som hänt.

Tidigare på dagen hade Victoria Beckham fått veta att en liga planerat att kidnappa henne och sönerna Brooklyn, 3, och Romeo, 2 månader.

Hela komplotten mot familjen Beckham avslöjades av tidningen News of the World.

Infiltrerade

Den undersökande reportern Mazher Mahmood och hans redaktion hade infiltrerat en grupp brottslingar som planerade konst- och antikstölder. Under arbetet fick gruppen från tidningen kännedom om att ligan också hade planer på en kidnappning av Victoria Beckham.

En av gruppens reportrar blev indragen i operationen genom att utses till chaufför vid själva kidnappningen.

Enligt tidningen skulle kidnapparna överfalla Victoria Beckham när hon lämnade sitt hem i bil. De hade bestämt tidpunkten för kidnappningen och var hon skulle hållas fången - ett hus i stadsdelen Brixton.

Kidnapparna, som enligt News of the world kommer från Rumänien och Albanien, tänkte spruta någon typ av kemisk gas ur sprejflaska på Victoria Beckham och sedan föra henne till huset i Brixton.

Kidnappningsplanerna utformades när en väninna till ligamedlemmarna, som arbetar hos Victoria Beckhams frisör, berättade att den förra Spice Girls-stjärnan bara hade en livvakt när hon var och klippte sig.

Tipsade polisen

Men tidningens reportrar tipsade polisen om vad som var på väg att hända och i går, vid lunchtid, slog Scotland Yards Serious and Organised Crime Command, i Storbritannien mest känt som SO7, till mot två adresser.

Tre personer greps på ett hotell i östra London och ytterligare två i Morden i Surrey, söder om London.

"En fruktansvärd chock"

Sent på lördagskvällen och under natten till söndagen greps ytterligare tre män och en kvinna.

- Det ar en fruktansvärd chock. Det är uppenbart att det är personer som menade allvar och det har givetvis gjort mig livrädd, sa Victoria Beckham i går till News of the World.

- Om människor vill göra det här mot oss kan man aldrig vara 100-procentigt säker, sa hon.

Nu höjs säkerheten kring familjen Beckham.

- En fars och makes främsta uppgift är att se till att hans familj är trygg, sa David Beckham i ett uttalande på söndagen.

- På grund av den här händelsen kommer vi att förnya våra säkerhetsarrangemang med hjälp av både polis och Manchester Uniteds säkerhetsexperter, sa Beckham.

Han lovordade polisens insatser under gårdagen.

Det är inte första gången som Beckhams drabbas av kidnappningshot.

För tre år sedan avslöjades planer på att kidnappa sonen Brooklyn.

Leif Kasvi, Ulrika Nordin