Ministerns bil kördes oförsäkrad

Dottern och svärsonen krockade - då kollade polisen i fordons- registret

1 av 3 | Foto: RIKARD LAVING
jag har betalat Margareta Winbergs blå Volvo 744 var inblandad i en bilolycka i går. Enligt henne var försäkringen betald - enligt polisen var den oförsäkrad.
NYHETER

Vice statsminister Margareta Winbergs bil är enligt polisens register oförsäkrad.

I går krockade hennes dotter och svärson när de körde bilen.

Emilia Winberg och pojkvännen, kommunpolitikern Robbin Grönstedt, lånade Margareta Winbergs bil, en blå Volvo 744.

De kom körande i Lugnvik, ett samhälle strax utanför Östersund och skulle svänga i en korsning när de kolliderade med en annan bil.

Emilia Winberg och en sexårig flicka som färdades i den andra bilen skadades vid krocken. De fördes till sjukhuset i Östersund, där det konstaterades att skadorna var lindriga.

"Hade väjningsplikt"

- Båda bilarna hade väjningsplikt så det går inte att säga vem det är som har gjort fel. Det får vidare utredning visa, säger Patrik Johnsson, vakthavande vid polisen i Östersund.

Efter olyckan kontrollerade polisen Margareta Winbergs bil i registret. Då upptäckte de att den stod som oförsäkrad.

- Alla är skyldiga att ha någon form av trafikförsäkring. Det är inget brott som polisen handlägger men man kan få betala en avgift om man kör oförsäkrad, säger Patrik Johnsson.

Men enligt Margareta Winberg är trafikförsäkringen nyligen betald.

- Den 29 oktober betalade jag in till både Volvia och Trafikförsäkrings- föreningen. Jag har papper på att jag har betalt, säger hon till Östersunds-Posten.

Trafikförsäkrings- föreningen täcker kostnaden för den andres skador vid en krock. När någon betalar direkt till Trafikförsäkrings- föreningen så innebär det att bilen under en tid har varit oförsäkrad, utan att vara avställd. Då tas en straffavgift på 50 kronor per oförsäkrad dag ut.

Bilen var oförsäkrad

Efter att ha kontrollerat uppgifterna igen bekräftar Patrik Johnsson att det skett en betalning den 29 oktober. Men bilen står fortfarande som oförsäkrad.

- Det kan bero på att det finns en avgift som ännu inte är betald. Exakt vad det betyder för försäkringens giltighet vet jag inte, säger han.

Viktoria Martinsson