De har varit gifta längst i världen

Liu Yung och Yang Wan
har hållit ihop i 85 år

NYHETER

De har varit gifta längre än ett genomsnittligt människoliv. Liu Yung-yang och hans fru Yang Wan gifte sig för 85 år sedan. Det innebär att de slår rekord i antal år som gifta.

Foto: AP
Liu Yung och Yang Wan har varit gifta i 85 år.

Liu Yung-yang, 103, äktade sin ett år yngre fru Yang Wan i april 1917. Nu har det taiwanesiska paret hållit ihop i 85 år och slagit världsrekord i antalet år som gifta.

Det tidigare rekordet hölls av ett amerikanskt par, William och Claudia Lillian Ritchie från Kentucky. De var gifta i 83 år.

Liu sjöng folksånger för sin fru iklädd en ny brun kostym när paret firade sin 85:e bröllopsdag. Yang Wan lyssnade, sin dåliga hörsel till trots, iklädd en blå klänning i satin. Åldern har tagit ut sin rätt – Yang Wan har förlorat synen och sitter i rullstol men verkade i övrigt njuta av firandet.

Vid fem års ålder skickades Yan Wan till sin framtida makes familj. Där fick hon lära sig hushållsysslor och att ta hand om sin make på rätt sätt.

Äktenskapet har resulterat i 101 barn och barnbarn. Barnbarnen intygar att mor- och far- föräldrarna nästan aldrig grälar.

aftonbladet.se