Tortyrmördade kvinna - är inte psykiskt sjuk

Hyresvärd döds-misshandlade 42-årig kvinna

1 av 2 | Foto: Polisen
Hyresvärden misstänks bland annat ha borrat kvinnan i öronen med en skruvdragare.
NYHETER

Den 46-årige mannen torterade sitt offer med gasolbrännare och hästpiskor tills hon dog. Men han är inte psykiskt sjuk. Det visar den rättspsykiatriska undersökningen som blev klar på måndagen.

Den 42 år gamla kvinnan och hennes sambo hyrde ett rum hos den 46-årige mannen. Det skulle de aldrig ha gjort. Hyresvärden förvandlade deras liv till ett helvete.

Kvinnan utsattes för tortyrliknande misshandel under 120 dagar. 46-åringen slog henne med hästpiskor, hundkoppel och påkar. Han kastade kniv på hennes bröst och bröt av hennes arm. Han använde en borr i hennes öron. Han brände henne med cigarettändare och gasolbrännare. Och han var fullt frisk när han utförde dödsmisshandeln.

– Hon sa då inget om’et, är allt mannen sagt till sitt försvar i rätten.

Den 27 maj orkade kvinnan inte längre. Hon föll död ner på köksgolvet i 46-åringens hus utanför Örebro. Hennes sambo tvingades elda upp kroppen och dumpade den i en bil i Skinnskatteberg.

46-åringen har erkänt misshandeln men säger att han inte hade för avsikt att döda kvinnan. Han åtalas nu för grov misshandel och vållande till annans död, rättegången avslutas på torsdag. Rättsläkarnas utlåtande innebär att mannen inte kan dömas till vård.

Mannen har tidigare misshandlat en 10 månader gammal baby till döds.

Läs mer:

Ulrika Nordin