Silvia: Min son gillar dina filmer

Drottningen mötte actionkungen Schwarzenegger

NYHETER

HOLLYWOOD

Skönheten och Terminator.

Mitt i Hollywood.

Här träffar drottning Silvia actionstjärnan Arnold Schwarzenegger.

Foto: MAGNUS SUNDHOLM
muskelmöte. Drottning Silvia passade på att berätta för Arnold Schwarzenegger att prins Carl Philip är mycket intresserad av actionhjältens filmer.

- Jag har en son som är mycket intresserad av hans filmer. Och jag har nog sett några själv också. Men be mig inte nämna några filmtitlar, för de kommer jag inte ihåg, sa Silvia till Aftonbladet direkt efter pratstunden med den österrikiske före detta muskelbyggaren.

Mötet på en galatillställning med 350 personer inne på Paramount Studios skedde under drottningens blixtvisit i Los Angeles, på väg till statsbesöket i Mexiko.

I LA hann hon med ett styrelsesammanträde för Mentor, den drogförebyggande stiftelse där hon ingår i ledningsgruppen.

Samma kväll var hon hedersgäst på Mentors välgörenhetsgala i Hollywood, dit kändisar som musikern Burt Bacharach, skådespelaren Tom Arnold,

astronauten Buzz Aldrin och Schwarzenegger också bjudits in.

Beundrar Schwarzenegger

Även om drottningen inte hade järnkoll på Terminators filmkarriär visste hon desto mer om Schwarzeneggers stödprogram för barn, Arnolds All-Stars Program.

- Det beundrar jag mycket, sa hon.

Mentor är stort i Europa. Nu hoppas föreningen kunna expandera i USA.

Där kommer actionstjärnan in i bilden. Källor uppger för Aftonbladet att Mentor vill ha med Schwarzenegger i organisationen.

Silvia rekryterar

Från ett podium med scenkulisser föreställande en New York-gata lade drottning Silvia tidigt i går morse grunden till ett sånt samarbete.

- Filmstjärnor och filmbolag, använd ert inflytande för att hjälpa unga med drogproblem, sa hon.

Om Schwarzenegger nappade på kroken är inte känt, men Silvia och filmstjärnan sågs senare under kvällen samtala på tu man hand vid honnörsbordet.

Då hade Schwarzeneggers kompis och kollega, Tom Arnold, redan tagit över scenen och höll i den auktion där intäkterna gick till Mentors stödprogram.

När Schwarzeneggers dräkt från kommande "Terminator 3" ropades ut tittade drottningen upp.

Men hon gav sig aldrig in i budgivningen som slutade på runt 300 000 kronor.

Kanske tyckte hon att det var en lite väl dyr julklapp till Carl Philip.

Magnus Sundholm