Klassisk korvkiosk bygger ut

Korv-Ingvar i Solna ska få inneservering

1 av 3 | Foto: STEFAN MATTSSON
BYGGER UT Hans-Åke Rogell framför den legendariska kiosken i Solna.
NYHETER

Ett, ögonblick, Hans-Åke Rogell, som tillsammans med sin bror Gert-Ingvar bygger om klassiska Korv-Ingvar i Solna centrum.

- Det ska bli jätteskoj. Det börjar bli lite trångt i pappas gamla kiosk.

Det är en stor kiosk ni får?

- Hela byggnaden är 26 meter lång och sex meter bred och ligger även den på busstorget. Det blir också ett inglasat rum för lunchservering. På sommaren ska vi ha uteservering på det nya torget.

Ni är söner till legendaren "Korv-Ingvar", Ingvar Rogell, som började sälja varma korvar i Solna redan för över 50 år sedan. Och nu står staty på torget.

- Det stämmer. Tyvärr finns inte pappa längre bland oss. Han dog 1999, 79 år gammal.

Korv-Ingvar har blivit en riktig institution. Hur känns det?

- Roligt. Varje dag kommer folk och berättar att farfar eller morfar alltid köpte korv här. Och nu vill man själv titta och köpa en korv.

Vilka är korvfavoriterna?

- Så här års är det pappas grillade korv med bröd (14 kronor) som går mest. Receptet är samma nu som på 50-talet. På sommaren är det mosbricka och tunnbrödsrullarna som är de stora favoriterna.

Ni bröder är inte helt nya i korvbranschen?

- Nej, vi har varit med ända sedan 1983. Vi övertog firman helt och hållet 1996 när pappa drog sig tillbaka. Fast han var ju mest här hela tiden i alla fall. Vi sålde korven och han pratade med kunderna"

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Lite mer medmänsklighet. I dag tänker alla bara på sig själva.

Sven-Anders Eriksson