Ledande socialdemokrater kräver Ringholms avgång

NYHETER

STOCKHOLM

I ett upprop kräver 32 högt uppsatta socialdemokrater att finansminister Bosse Ringholm och resten av ledningen för partidistriktet i Stockholm avgår för att anklagelserna om valfusk ordentligt ska kunna utredas.

För dem rann bägaren över vid valet den 9 oktober då finansborgarrådet Annika Billströms borgarrådskandidat Nalin Pekgul röstades ned med liten marginal till förmån för Teres Lindberg, skriver Svenska Dagbladet..

"Ett maktspel och en mygelkultur" bedrivs av utskickade delegater från LO-distriktet, SSU-distriktet och invandrarutskottet som röstar i frågor som de inte är insatta i, skriver undertecknarna.

Sedan tidigare är det klart att ett granskningsutskott ska granska om det var korrekt att tre SSU:are deltog i den kritiserade omröstningen som ombud för en turkisk s-ungdomsklubb trots att de inte var medlemmar där.

Bland andra tidigare borgarrådet Lars Rådh, förra landstingsrådet Peter Larsson och Anders Carlberg på Fryshuset vill att Stockholms Arbetarekommun där Ringholm är nyvald ordförande tillsätter en kommission med representanter från centrala partiledningen för att granska det misstänkta valfusket.

Finansministern har tidigare avvisar alla påståenden om fraktionsstrider och hårda motsättningar inom partidistriktet.

Uppropet publicerades på tisdagen i Dagens Nyheter.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM