Ringholm: ”Jag tänker inte avgå”

Finansministern svarar på kritiken

NYHETER

Stockholms arbetarekommuns ordförande, finansminister Bosse Ringholm, tänker inte avgå på grund av kritiken.

- Jag har självfallet inget skäl att avgå på en sådan här uppmaning, eftersom det är Stockholms arbetarekommuns årsmöte som utsett mig och styrelsen, säger Ringholm.

– Vi utsågs i all enhällighet på årsmötet, så det är det som gäller. Det säger Ringholm till TT efter sin ankomst till Bryssel på tisdagsmorgonen. Där ska han delta i EU:s finansministermöte.

TT: Hur allvarlig är kritiken i debattartikeln?

- Jag vet inte riktigt vad deras kritik är, för det är ingenting i sak som de framför. Om de tycker att det är andra personer som borde ha valts, så får de föreslå andra personer och som alla andra argumentera för det, säger Ringholm.

- Vi har tiotusen medlemmar och ett fåtal som har en del kritiska synpunkter.

Ringholm "välkomnar" att de 30 som skrivit under artikeln ökar sitt engagemang i partiet.

- Vi har väldigt många unga medlemmar, många invandrare och många fackligt aktiva och jag ser gärna att fler deltar i den debatten, säger han.

Påstående om valfusk avvisar Ringholm.

- Jag har inget fog för att påstå något sådant. Om det är så att det finns påstående om valfusk så får de anmäla det till granskningsutskottet så får de titta på det.

TT: Har du sett några tecken på att Nalin Pekgul motarbetas?

- Nej, inte på något vis. Hon har varit mycket uppskattad och stått på riksdagsplats i två mandatperioder. Och hade hon velat så hade hon säkert blivit omnominerad för en tredje period, men hon valde själv att dra sig tillbaka och sade att hon inte längre ville ha något heltidsarbete som politiker. Därför var det en del som var förvånade över att hon, eftersom hon sagt att hon inte ville vara heltidspolitiker, ändå figurerar i den här diskussionen.

TT