Rätten vill ha fler bevis från åklagaren

Tveksamhet i Helén-fallet: "Positivt för de misstänkta"

1 av 3 | Foto: KRISTER HANSSON
kräver ett yttrande Två män sitter häktade för mordet på Helén Nilsson i Hörby. Men hovrätten vill ha mer information och kräver ett yttrande av åklagaren innan den kan fatta beslut om männen ska förbli häktade eller släppas fria.
NYHETER

MALMÖ

Hovrätten kunde inte bestämma om de misstänkta Helén-mördarna ska släppas eller sitta kvar i häkte.

Rätten vill ha mer information från åklagaren.

- Positivt för de misstänkta, anser advokat Sven Fagrenius.

De båda männen häktades i torsdags av tingsrätten i Kristianstad. De är på sannolika skäl misstänkta för människorov och mord på 10-åriga Helén Nilsson från Hörby.

Männens advokater Sven Fagrenius och Bengt Winbladh överklagade till hovrätten och hävdade att det inte finns tillräckliga skäl att hålla männen häktade.

Måste redogöra

Men vid hovrättens förhandling i går eftermiddag kunde juristerna inte bestämma sig för om männen skulle släppas eller bli kvar i häktet.

- Vi anser att det krävs ett skriftligt yttrande av åklagaren innan vi fattar beslut, berättar hovrättslagman Martin Borgeke.

Senast klockan 15 i dag måste chefsåklagare Pär Andersson redogöra för bevisningen mot de båda misstänkta. Och först efter ordinarie förhandlingar i morgon kommer sedan hovrätten att ta ställning till häktningen.

- Det här tyder på tveksamhet hos hovrätten vilket jag anser vara en liten framgång för oss, säger advokat Sven Fagrenius, som företräder en av de misstänkta.

Ny bevisning

I sitt yttrande i morgon kommer Pär Andersson att komplettera med eventuell ny bevisning som kommit fram de senaste dagarna.

Ett antal personer har hört av sig till polisen med olika vittnesmål som pekar mot de båda männen. Polisen har också säkrat vissa spår, bland annat i den sommarstuga där man tror att Helén hölls fången och mördades.

Pelle Tagesson

ARTIKELN HANDLAR OM