- Utskottet är som en junta

Styrelseledamot riktar kritik mot utskottets chef

NYHETER

Styrelseledamoten i Stockholms arbetarekommuns invandrarutskott, Gisela Sladic, riktar stark kritik mot chefen Nikos Papadopoulos.

- Nikos äger invandrarutskottet. Utskottet liknar en junta, säger hon.

Foto: LASSE ALLARD
PÅTRYCKNINGAR Minst tre gånger har Gisela Sladic uppmanats att inte rösta på en särskild person. Nu talar hon ut om maktkulturen inom socialdemokraterna.

kS-BRÅKETk

Sedan Gisela Sladic kom till Sverige från Bosnien för nio år sedan har hon kämpat hårt för att försvara de demokratiska värdena.

- Jag vill aldrig mer leva i ett samhälle där en enda person bestämmer över mig, säger Sladic, sekreterare i invandrarutskottet och förste ersättare i Stockholms arbetarekommuns styrelse.

Öppet angrepp

Det är därför hon går till öppet angrepp mot riksdagsledamoten Nikos Papadopoulos.

- Det har hänt minst tre gånger att jag uppmanats att inte rösta på en särskild person. Bland annat ville Nikos inte att jag skulle rösta på Nalin Pekgul eller landstingsrådet Anna Berger Kettner. Men jag har alltid röstat som jag själv vill, säger hon.

Omger sig med "lojala"

Sladic beskriver Papadopoulos som en man som "vill ha sina positioner" och som sett till att omge sig med "lojala kompisar". Samtidigt betonar hon att han bara är en del i ett större maktspel.

- Han är en förlängd arm. Hotet mot demokratin finns inte bara i invandrarutskottet utan i hela organisationen, säger Sladic.

Maktstriden:

Läs också:

Nneka Amu