"Gisela Sladic sprider rena lögner"

NYHETER

Riksdagsman Nikos Papadopoulos säger:

- Gisela Sladic sprider rena lögner.

Han förnekar bestämt att han skulle ha utövat påtryckningar på sina kolleger.

På frågan om han själv har uppmanat folk att rösta på vissa personer svarar han:

- Naturligtvis inte. Vi beslutade tillsammans i styrelsen vilka vi skulle stödja och hon var med i diskussionen. Vi hade vår egen kandidat, Manlio Palocci. Men Gisela valde i slutändan att rösta på Nalin Pekgul. Då sa jag till henne att när vi beslutat någonting tillsammans, då håller vi det. Annars vet vi inte vad vi gör.

Varför lyfte ni inte fram Nalin Pekgul som kandidat?

- För det första har Nalin aldrig sagt till oss att hon är intresserad. Hon vill ju inte ens att det ska finnas ett invandrarutskott. Vi visste inte att hon var aktuell som borgarråd, det kom helt plötsligt från Annika Billström. Då hade vi redan haft vårt sista möte.

Hon var med och bestämde

Varför driver ni inte fram era egna kandidater?

- Det gör vi! Gisela var själv med och bestämde. Joe Frans, till exempel, var vår främsta kandidat, men han blev riksdagsledamot. Då beslutade vi att driva fram Juan Carlos Cebrian och Mariana Buzaglo i landstinget. Och i fullmäktige hade vi Margarita Pulidou och Manlio Palocci. Det är de fyra som vi hade beslutat gemensamt om i utskottet.

Gisela Sladic kallar dig för juntaledare.

- Det är bara de värsta odemokratiska personer som använder sådana ord. Jag är uppvuxen i en demokratisk familj som bekämpade juntan i Grekland - jag vet vad en junta är.

debatt

Maktstriden:

Läs också:

Nneka Amu