Mathias fick alla tolvpoängare

...och Michailoff fick ingen plats i finalen

1 av 2
Mathias var juryns storfavorit.
NYHETER

Det var en spännande veckofinal, där de flesta elever trott att Michael och Fernando hade solklara platser i finalen. Men tji fick alla. Mathias tog hem alla tolvpoängare och slutade som etta, med 158 poäng medan Michael Michailoff inte ens kom med i finalen.

Det var en spännande veckofinal. De slutliga finalplatserna skulle säkras och innan lördagen såg det ut som om Michael och Fernando, med sina 126 poäng var, var självklara i finalen. Men allt kunde fortfarande hända. Och det gjorde det.

Magnus drog i gång veckofinalen med ”I count the minutes”. Juryn, som denna helg bestod av Maria Molin, Micke Nystedt, Daniel Breitholtz och Christer Sandelin, var övertygade.

– Fantastiskt! Han är den Michael Bolton kunde ha varit, sa Nystedt.

Som nummer två äntrade Mathias scenen och uppträdde med ”Något som kan hända”, en lugn poplåt. Juryn var ännu mer begeistrad än när Magnus sjöng.

– Rösten, uttrycket och låten är i harmoni med varandra. Riktigt stark låt, riktigt bra artist. Bra Mathias, utbrast Sandelin.

Michael sjöng ”Shadows”, en låt han som vanligt skrivit själv. Maria var inte så positiv.

– Låtvalet är väldigt nonchalant. Jag kan inte förstå hur man kan välja en sådan här låt i en tv-sändning, sa hon.

Andrés klev in som nummer fyra med låten ”Don´t throw your life away”. Micke Nystedt gillade det.

– Om man blundar så kan man ana en Aretha Franklin eller George Michael. Han har en förmåga att måla med rösten. Det här var en angenäm upplevelse.

Fernando sjöng den egenskrivna låten ”Tu corazón”. Juryn var nöjd, men inte så som de varit vid tidigare veckofinaler.

– Han går ut med lagom mycket energi från början, så på slutet exploderar det, sa Daniel.

Medan juryn överlade pratade Sofia Eriksson med eleverna. Bland annat frågade hon Michael Michailoff vad han tyckte om juryn.

– Det är mycket skitsnack som vanligt, så det är bara att garva, svarade han.

Och om Marias uttalande, att Michaels låtval var nonchalant, sa han:

– Hon kanske inte kan engelska så bra så hon förstod inte texten förstår jag.

Så avslöjade juryn sin poängfördelning, som var lite överraskande, med tanke på vad eleverna själva trott. Mathias fick juryns alla tolvpoängare, medan Michael inte fick en enda poäng. Magnus kom tvåa medan Fernando hamnade på tredjeplats.

Den totala poängställningen kastades helt om. Mathias hamnade på topp med 158 poäng, Fernando på andraplats med 154 poäng. De blev alltså direktkvalificerade till finalen och säkrade dessutom 158 000 respektive 154 000 i stipendiepengar.

Patrik, som ju blev veckans elev och fick 15 extrapoäng, gick om Andrés och hamnade på fjärdeplats. Alltså var det Patrik och Michael som skulle få sjunga skjortärmslåtar och göra upp om den tredje finalplatsen.

Michael var först ut och sjöng den egenskrivna låten ”Thank you”.

Patrik valde att uppträda med en musikallåt, ”En sång för oss”, och publikens hjärtan verkade klappa en aning mer för Patrik.

Så sant som det var sagt.

När publiken hade röstat stod det klart att Patrik fick den tredje finalplatsen med 72 procent av publikens röster. Medan Michael hamnade utanför finalen med endast 28 procent av rösterna.

Resultat veckofinalen:

Total poängställning:

aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM