De träffades - för att ta sina liv ihop

Möttes på internet

1 av 3 | Foto: PRIVAT
MÖTTES PÅ 16-årige Mario och 21-åriga Jana möttes på en "självmordschatt". De deprimerade ungdomarna bestämde sig för att tillsammans ta sina liv. Förra lördagen möttes de i Berlin för första gången - två timmar senare var de döda.
NYHETER

BERLIN

De lärde känna varann via internet för tre veckor sedan.

Där kom de överens om att möta döden tillsammans.

Förra helgen möttes Jana och Mario för första gången.

Två timmar senare begick de självmord.

På söndag kväll hittades det unga paret döda i en bil som stod parkerad på Djävulsberget i Grünewald i Berlin.

Sköts med samma gevär

Båda hade dött av skott genom huvudet från samma gevär. Antingen sköts Jana av Mario innan han tog sitt eget liv - eller också sköt hon sig själv innan han gjorde det.

Mario, 16, var känd som ett stor formel-1-fan, han lyssnade gärna på klassisk musik och var ovanligt duktig i främmande språk. Jana, 21, hade just tagit studenten med bra betyg. Hon ville börja läsa psykologi, men kom inte in på kursen. Båda växte upp hos ensamma mödrar.

Janas pappa begick självmord när hon bara var två månader gammal. Hennes 42-årige mamma är arbetslös. Jana bodde hos henne i en liten lägenhet mitt i Berlin.

Två tidigare försök

For tre veckor sedan möttes Jana och Mario på en av chattsida för potentiella självmördare. Han under namnet "Suizidator", hon som "Skendöd".

- Jag har velat ta mitt liv i två år. Två försök har misslyckats. Jag tror att jag behöver nån att dö tillsammans med, skrev Mario.

Efter mindre än en timme hade han fått kontakt med Jana.

I lördags förmiddag bad Mario sin mor att köra honom till järnvägsstationen. Han köpte en biljett till Berlin. Mamman visste att han skulle träffa en flicka som han lärt känna på internet.

Även Janas mamma var glad. Dottern hade sålt sin mc veckan innan. Mamma trodde att hon skulle använda pengarna som säkerhet för en egen lägenhet. Jana hade varit aggressiv på sistone och de hade inte dragit jämnt.

Mamman visste inte att dottern var ledsen för att hennes förhållande med en 45-årig man hade tagit slut.

Sista hälsning på nätet

Mario och Jana möttes på Bahnhof Zoo i Berlin på lördag eftermiddag. Först köpte de ett gevär för 2 400 kronor på svarta marknaden. Sen skaffade de en bil och körde till Djävulsberget.

- Jag vill inte att nån ska stoppa oss från att gå i döden tillsammans, stod det i en sista hälsning på internet från Jana.

Asbjørn Svarstad