Prinsens tjänare våldtogs

Fick betalt för att hålla tyst

NYHETER

LONDON

En av prins Charles manlig tjänare säger sig ha blivit våldtagen av en annan manlig tjänare - och fick en halv miljon för att hålla tyst.

Foto: AP
Prins Charles.

Homosexuella tjänare som jobbade hos engelska kungahuset ska dessutom ha tagit in manliga prostituerade på Kensington Palace, avslöjar The Sunday Times i dag. Ex-polisen David Davies säger att den homosexuella våldtäkten hemlighölls från honom under tiden han var säkerhetsansvarig för kungafamiljens hem i London.

I tidningen The Mail on Sunday träder den nu 42-årige tjänaren fram med namn och bild och berättar om våldtäkten. Han berättar hur hans liv förstördes medan mannen som våldtog honom fortfarande jobbar kvar hos prins Charles.

Den manlige tjänaren berättade allt för prinsessan Diana som spelade in allt på video som hon lade i ett mahognyskrin. Videobandet har kommit fram i samband med rättegången mot Dianas betjänt Paul Burrell.

Enligt Kensington Palace utreddes våldtäktsanklagelserna internt men att man fann dem grundlösa.

42-åringen sa att han fick 38 000 pund, drygt en halv miljon svenska kronor och fick lova att inte prata om anklagelserna.

Ulrika Häggroth