”Prins Charles har mörklagt sexskandal”

Nära medarbetare ska ha våldfört sig på kammar- tjänare

NYHETER

LONDON

Storbritanniens tronföljare prins Charles anklagades på söndagen för att ha mörklagt uppgifter om att en av hans närmaste medarbetare skulle ha våldfört sig sexuellt på en kammartjänare för 13 år sedan.

Foto: AP
Prins Charles har under veckan besökt Italien. Här är brittiske tronföljaren på vandring utanför Neapel.

Den före detta kammartjänaren George Smith, i dag 42 år, säger i helgens nummer av Londontidningen Mail on Sunday att han 1989 blev våldtagen av en medarbetare till prins Charles. Medarbetaren namnges inte men säges fortfarande arbeta kvar i Charles stab.

- Prinsen mörklade alltsammans när det hände, hävdar Smith.

Den utpekade medarbetaren avvisar via sina advokater påståendet som "totalt ogrundat".

”Prinsessan Diana spelade in på band

Enligt Mail on Sunday uppger Smith att han 1996 berättade för prinsessan Diana att han hade blivit utsatt för sexuellt övergrepp och att hon hade spelat in samtalet på band. Detta band kan sedan ha figurerat i samband med rättegången nyligen mot Dianas förre butler Paul Burrell, anklagad för att efter Dianas död i en bilkrasch 1997 ha stulit 300 föremål som hade tillhört prinsessan.

Rättegången mot butlern lades ned för drygt en vecka sedan efter det att drottning Elizabeth gripit in i fallet. Drottningen sade att Burrell kort efter dödskraschen hade berättat för henne att han hade tagit vara på en mängd av Dianas saker för att de inte skulle komma på drift.

Drottningen grep in

Några brittiska tidningar har antytt att bandet med Smith-samtalet kanske fanns bland dessa föremål. Att prins Charles inte ville att anklagelserna via detta band skulle komma upp i rätten var enligt dessa tidningars spekulationer orsaken till att drottningen grep in och Burrell-rättegången stoppades.

Redan när Smith första gången framförde sin anklagelse om våldtäkten utreddes saken av polisen. Enligt polisen lades ärendet ned sedan offret inte ville driva det vidare.

- Saken har utretts till fullo av polisen som inte funnit några bevis av något slag, sade en taleskvinna för prins Charles på söndagen.

- Om herr Smith har något nytt att komma med i fallet bör han lägga fram det omedelbart.

TT-AFP