Han jagas av kronofogden

Madeleines pojkvän kan inte betala skadeståndet efter misshandeln

NYHETER

VISBY

Prinsessan Madeleines pojkvän Erik Granath, 24, kan inte betala skadeståndet efter misshandeln.

När kronofogen försökte driva in skulden på 9 000 kronor gick de bet.

Erik Granath saknar utmätningsbara tillgångar.

Foto: PRESSENS BILD
MADELEINE OCH ERIK GRANATH Prinsessan Madeleine utpekade pojkvän Erik Granath dömdes till att betala skadestånd på 9 000 kronor efter en misshandel på Gotland. Kronofogden har försökt driva in pengarna, men gått bet - Erik Granath hade inga tillgångar.

Prinsessan Madeleines utpekade pojkvän Erik Granath dömdes i Gotlands tingsrätt i september förra året för misshandel till villkorlig dom med 70 timmars samhällstjänst. Han hade skallat en 22-årig gotlänning.

Erik Granath dömdes också att betala ett skadestånd för kränkning och sveda och verk på 9 000 kronor.

Det har han inte gjort.

Överklagade domen

Sedan dess har kronofogden på Gotland försök driva in skadeståndet. Nu är skulden uppe i 14 501 kronor.

När kronofogden i Visby gjorde ett utmätningsförsök i hopp om att driva in skadeståndet den 17 oktober i år, misslyckades de.

Undersökningen över Erik Granaths ekonomiska situation, som ligger till grund för utmätningsförsöket, visade att det inte fanns några tillgångar att betala skulden med.

Aftonbladet pratade i går med den 22-årige mannen som blivit misshandlad av Erik Granath.

- Jag har inte fått några skadeståndspengar ännu, men kronofogden arbetar på att få in dem. I övrigt försöker jag lägga misshandeln bakom mig, säger han.

Erik Granath överklagade tidigare misshandelsdomen i Gotlands tingsrätt till Svea hovrätt. I september i år återtog han överklagandet, med hänvisning till att pressen att genomlida ytterligare en rättegång skulle bli för stor. Därför erkände han misshandeln.

Han är tidigare dömd för ringa narkotikabrott, grovt rattfylleri och grov olaglig körning.

"Han är en bra kille"

Aftonbladet har sökt Erik Granath genom besök på den adress han är skriven på i Visby, den sommarstuga han ibland vistas i vid Tofta på Gotland och den adress i Stockholm han brukar vistas på när han besöker vänner i huvudstaden.

Vi har även sökt honom via telefon och sms för att kunna kommentera uppgifterna, utan resultat.

Juridiska ombudet Jan Dufvenmark tror att Erik Granath så småningom kommer att betala skadeståndet.

- Han är en bra och hederlig kille, men nu studerar han så det är möjligt att han inte har sådana tillgångar som kronofogden söker. Han kommer att göra rätt för sig, men det kommer nog att ta lite tid, säger advokaten.

Zendry Svärdkrona

ARTIKELN HANDLAR OM