Vad har hänt Sophie, 18?

Sågs med äldre man - sedan försvann hon

1 av 2
Sophie Almgren, 18.
NYHETER

Sedan lunchtid i lördags är 18-åriga Sophie Almgren spårlöst försvunnen.

En 23 år äldre man sitter anhållen för olaga frihetsberövande.

Mannen har setts tillsammans med flickan en tid efter att hon försvann.

Polisen i Linköping är mycket förtegen med uppgifter kring Sophie Almgrens försvinnande. En orsak är att de inte vet så mycket.

Började söka direkt

Sent i förrgår kväll anmäldes hon försvunnen. Hon hade då varit borta i närmare ett och ett halvt dygn. Omständigheter kring hennes försvinnande gjorde att polisen drog igång sökandet efter flickan redan natten till i går.

- Det här är oroväckande. Vi vill ha in tips från personer som sett henne, men har ännu inte fått något avgörande, säger Tomas Norin, vakthavande befäl vid Linköpingspolisen.

Vad polisen än så länge vet är att Sophie Almgren försvann från centrala Linköping vid lunchtid i lördags.

Spårlöst försvunnen

Hon har därefter setts tillsammans med den 41-årige mannen vid hans sommarstuga, som ligger nära Tolebo gård mellan Sturefors och Skeda, strax söder om Linköping.

Under dagen i går söktes sommarstugeområdet igenom - bland annat med hundpatruller och dörrknackning - men utan att polisen fick några spår.

Lämnade stugan själv

Trots det tror polisen att 41-åringen på något sätt är inblandad i Sophie Almgrens försvinnande. Man vet att de lämnade Linköping tillsammans och att de därefter tog sig till hans sommarstuga.

Man vet också att hon setts lämna sommarstugan gående.

Men sen slutar alla spår.

Tidigt i går morse anhölls 41-åringen av åklagaren. Han sitter i dag inlåst i polishuset i Linköping, misstänkt för olaga frihetsberövande.

Polisen vill inte gå in på detaljer kring vad misstankarna mot mannen bygger på eller hur starka de är.

- Jag kan heller inte gå in på vad det finns för kopplingar mellan flickan och mannen. Och eftersom vi inte vet vad som hänt henne kan jag inte säga om misstankarna mot mannen kommer att utökas, säger Tomas Norin.

Sökandet vid sommarstugan avbröts när det började bli mörkt i går eftermiddag. Men polisen anser sig inte vara klara i området, därför återupptas sökandet i dag.

Blå tröja

När hon försvann var Sophie Almgren bland annat klädd i stickad blå tröja, ljusblå täckjacka och blå moonboots med röda inslag. Hon är 165 cm lång, har långt ljust, rakt hår och normal kroppsbyggnad.

Under tisdagen sattes även helikopter in i sökandet. Polisen har även tagit hjälp av hemvärnet.

Samtidigt försöker man kartlägga hennes senaste dygn med hjälp av kontoutdrag och samtalsregister för hennes mobiltelefon.

Även busschaufförer och andra personer som kan tänkas ha sett henne hördes under tisdagen.

Men enligt Linköpingspolisens presstalesman Anne-Louise Peterson har ännu inga användbara tips inkommit.

Petter Ovander

ARTIKELN HANDLAR OM