Smitaren gömde sig i Holland

I går inleddes rättegången mot 25-åringen som körde ihjäl vägarbetare

NYHETER

Den 25-årige narkotikamissbrukare som körde ihjäl vägarbetaren Christer, 41, flydde till Holland i stället för att gå till polisen. Trots att han visste att han var efterspanad.

- Det blev bara så, säger han.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
I går hölls rättegång mot den 25-årige smitaren.

Även sedan han kommit tillbaka till Sverige fortsatte han att hålla sig undan. Först efter en månad kunde polisen gripa honom.

I går hölls rättegång mot smitaren i Solna tingsrätt. En förhandling som redan pågått i två dagar, 25-åringen är även åtalad för en rad andra brott: rån, olaga hot, grova stölder med mera.

Monterade skyltar

Det var den 5 september som Christer kördes ihjäl av den narkotikapåverkade 25-åringen. Christer var tillsammans med andra vägarbetare i färd med att montera upp varningsskyltar för ett beläggningsarbete som skulle inledas på E4 vid Kungens kurva. Plötsligt kom en mörkblå Volvo S80 med 25-åringen vid ratten. I hög fart rammar bilen både skyltvagnen och Christer.

- Vi hann inte uppfatta någonting. Det bara small till, säger vägarbetaren som tillsammans med Christer stod vid skyltvagnen.

Avled efter en timme

Småbarnspappan Christer skadades svårt och avled en timme senare på Huddinge sjukhus.

25-åringen, som missbrukar rökheroin, körde vidare utan att stanna. I bilen fanns hans gravida hustru och tre små barn. Vid Ikea övergav han olycksbilen och hämtades av en kamrat som han ringt på sin mobil.

Om 25-åringen döms för grovt vållande till annans död kan straffet bli fängelse sex månader till sex år.

Sven-Anders Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM