Tre åtalas för att ha hållit kvinna sexfånge

Rövades bort och tvingades att prostituera sig

NYHETER

VÄSTERÅS

Tre män åtalades på tisdagen i Västerås för att ha drogat och rövat bort en kvinna från Stockholm och sedan tvingat henne att prostituera sig.

Kvinnan rövades bort den 15 september i Stockholm. Hon drogades med narkotika och fördes i bil till Västerås där hon tvingades ha sex med flera män mot betalning. Kidnapparna fick henne att prostituera sig för deras vinning genom att hota henne till livet. Männen skjutsade kvinnan till olika adresser där hon tvingades till sex med olika män. En av männen hotade att bussa sin kamphund på henne om hon vägrade, en annan visade och avlossade ett skjutvapen för att skrämmas.

Gärningsman kände kvinnan

Efter fem dagar, den 20 september, befriades kvinnan av en man som var bekant med de misstänkta.

- Det var en vän till dem som kom på besök och hon tydde sig till honom. Det var han som tog henne därifrån, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström till TT.

Två män, 21 och 35 år gamla, åtalas vid Västmanlands tingsrätt för bland annat människorov och grovt koppleri samt grovt olaga hot. Den tredje, också 35 år, åtalas för medhjälp till människorov och övergrepp i rättssak. Han har haft ett förhållande med kvinnan och var den som överlämnade henne till de två andra.

Flera misstänkta kvar i utredningen

Mannen som hjälpte kvinnan uppgav att han senare blev hotad av två andra män för sin inblandning. De två männen åtalades för grovt övergrepp i rättssak men friades då ord stod mot ord. Förutom de redan åtalade finns flera andra misstänkta i utredningen kring händelsen. Det handlar i första hand om de personer som köpte sex. Enligt kvinnan var det minst ett dussintal män som hon tvingades ha sex med mot betalning i Västerås under de fem dagar hon hölls som fånge.

Daniel Persson/TT