Här tvingades hon sälja sex

Männen höll henne fången i fem dygn

NYHETER

I den här lägenheten hölls småbarnsmamman i 30-årsåldern inspärrad som sexslav – i fem dygn.

Två män drogade henne, hotade henne till livet och sålde henne till minst ett dussintal män.

Foto: jonas bilberg
kidnappades I den här fastigheten i Västerås tvingades den drogade kvinnan i 30-årsåldern att sälja sin kropp till okända. Männen som kidnappat henne tog hand om pengarna under de fem dagar som övergreppen pågick.

De två männen, 21 och 35 år gamla, åtalades i går vid Västmanlands tingsrätt för bland annat människorov, grovt koppleri och grovt olaga hot. En tredje man, också 35 år, åtalas för medhjälp till människorov. Han är en före detta pojkvän till kvinnan och den som överlämnade henne till de två andra.

Rövades bort

Småbarnsmamman rövades bort den 15 september i Stockholm. Den före detta pojkvännen körde henne i bil till en bensinmack i Norsborg där hon tvingades över i en annan bil. Hon drogades med kokain och fördes till en lägenhet i ett hyreshus i Västerås.

- Han levererade henne som en vara. Hon visste inte om vad som hände först men när han under pistolhot beordrade henne att hoppa in i den andra bilen förstod hon med en gång, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström.

Kvinnan, som vi kan kalla Eva, berättar i polisförhör om avskyn och skräcken.

– De sa att jag skulle arbeta och sälja mig till kunder.

En av männen hotade henne med sin kamphund om hon inte gjorde som de ville, den andre visade henne en pistol och avlossade ett skott.

– Jag var livrädd, berättar Eva för polisen.

Under fem dygn tvingades hon att ta emot minst tolv kunder. Kidnapparna tog hand om betalningen. De skjutsade också kvinnan till olika adresser där hon tvingades till sex med olika män.

Hotbild mot kvinnan

Först efter fem dagar, den 20 september, befriades Eva av en man som var bekant med männen som kidnappat henne. Han kom på besök och tog henne därifrån.

Polisen misstänker att de tre männen ingår i en organiserad sexhandel i Mellansverige med Stockholm som bas.

- De är tidigare dömda för våldsbrott och narkotikabrott, dock inte för koppleri, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström.

Fortfarande idag är Eva mycket rädd.

- Hon mår mycket dåligt, har jag förstått och hon kommer att vara under mycket stor press vid rättegången. Det handlar om mycket farliga personer.

Finns det en hotbild mot henne?

- Det finns absolut en hotbild mot henne. Den är överväldigande. Vid rättegången kommer polisen att närvara, säger Carl-Johan Norström.

Sexköpare misstänkta

Det finns flera andra misstänkta i utredningen, bland andra de män som köpte sex, och fler gripanden är aktuella.

- Samtliga av männen som köpte sex har inte uppfattat att hon gjorde det mot sin vilja. Om de hade varit medvetna om hotet mot kvinnan hade det blivit en annan brottsrubricering, säger Carl-Johan Norström.

Lennart Håård, Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM