Här slutar alla spår efter Sophie

Anhållne 41-åringen släpptes på onsdagskvällen

Foto: lars rosengren
”tog en promenad” Enligt den 41-åring som är misstänkt för inblandning i Sophie Almgrens försvinnande kom 18-åringen aldrig tillbaka från en lunchpromenad i skogen vid mannens sommarstuga i lördags.
NYHETER

LINKÖPING

Sökandet efter försvunna Sophie Almgren, 18, fortsatte hela natten trots att både snö och mörker föll över skogarna kring Sturefors.

Men utan resultat.

Och på onsdagskvällen släpptes den 41-åring som sedan i måndags suttit anhållen, misstänkt för inblaandning i hennes försvinnande.

Sophie Almgren fyller 19 år på söndag.

Hon sågs senast av en 41-årig man från Linköping. Två poliser såg henne i sällskap med mannen, uppger Östgöta Correspondenten.

41-åringen har berättat för polisen att Sophie i lördags frivilligt följt med honom till sommarstugan strax söder om Sturefors som en anhörig till honom äger.

Enligt 41-åringen gick Sophie ut för att ta en skogspromenad vid lunchtid. Två gånger.

Efter den första på en och en halv timme kom hon tillbaka. Sedan gick hon igen – utan att återvända.

Var på ”gott humör”

Mannen har inte kunnat förklara hennes beteende för polisen, men har uppgett att hon var på gott humör.

Polis och åklagare tror att 41-åringen vet mera.

Tidigt i måndags anhölls han misstänkt för olaga frihetsberövande. På onsdagskvällen släpptes han dock igen, trots att han fortfarande är misstänkt.

– Min klient är bestört över anklagelserna och säger att han inte har något med saken att göra, säger advokat Gunnar Bengtsson.

Mannen är bekant med Sophies familj. När hennes mamma inte kunde få tag på dottern i söndags och fick veta att hon inte längre var med 41-åringen ringde hon polisen.

I söndags natt skickades en patrull till sommarstugan för att gripa 41-åringen.

I måndags sökte sex hundpatruller igenom terrängen kring stugan.

I tisdags kväll kallades 50 hemvärnsmän och ytterligare 20 poliser in och sökandet blev mer intensivt. Under natten mot onsdagen har skallgångskedjor sökt efter den försvunna 19-åringen. Först tre dygn efter försvinnandet och efter att snö täckt marken och skogen blivit becksvart.

– Det här borde man kanske ha gjort tidigare. Nu är det inte så bra förhållanden att leta i så vi håller oss till vägar, stigar, diken och kraftledningar och vi går igenom alla fastigheter vi passerar, säger Christer Viktorsson, insatschef vid polisen i Linköping.

Och under onsdagen fortsatte sökandet med helikopter.

Grannen såg inget

Tomas Tonström är närmsta granne till sommarstugan som 41-åringen disponerar.

– Jag såg honom kratta löv på tomten i lördags, men det syntes inte till någon tjej. Jag har aldrig sett den där flickan som de letar efter här, säger han till Aftonbladet.

Ytterligare en man har hörts av polisen. Enligt TV:s nyheterna är det en 23-åring som är eller tidigare har varit Sophies pojkvän.

41-åringen bekant till mamman

Den misstänkte mannen är bekant med Sophie.

Men egentligen känner han hennes mamma bättre.

– Han vet inte varför Sophie ville följa med honom, säger hans advokat Gunnar Bengtsson.

Aftonbladet i går

Camilla Norström