20-åring kidnappad av mc-gäng

Östersund: Fyra män med anknytning till Bandidos har anhållits

NYHETER

Fyra män med anknytning till det kriminella mc-gänget Bandidos anhölls på onsdagskvällen misstänkta för att ha kidnappat en 20-åring i Östersund.

Mannen kidnappades i centrala Östersund vid lunchtid i tisdags och var vid midnatt fortfarande försvunnen.

De fyra männen greps av polisen sedan deras bil stoppats i det område utanför Ånge där polisen tidigt på onsdagsmorgonen påträffat en svårt nedkyld 22-åring, uppger flera morgontidningar. 22-åringen är sedan tidigare välkänd av polisen.

Kamrater till mannen larmade polisen sedan han på natten sprungit till skogs mycket tunt klädd, trots kylan. Med hjälp av hundpatrull hittade polisen den mycket svårt nedkylde 22-åringen.

Han fördes medvetslös till Sundsvalls sjukhus där han vårdas på intensivvårdsavdelningen för svåra frostskador. Enligt ansvarig läkare löper mannen risk för amputation.

Ett intensivt sökande efter den kidnappade 20-åringen från Östersund hade ännu på onsdagskvällen inte givit något resultat.

Personal från rikskriminalen i Stockholm finns på plats i Östersund men polisen är mycket förtegen när det gäller vilka samband det kan finnas mellan kidnappningen och det nattliga dramat i skogen utanför Ånge.

TT