Kidnappade 20-åringen har kommit till rätta

Bandidos-medlemmar fortfarande anhållna

NYHETER

ÖSTERSUND

Den 20-årige man som misstänks ha blivit kidnappad i Östersund vid lunchtid i tisdags är inte eftersökt av polisen längre.

Polisen i Sundsvall, som delvis håller i utredningen, var dock mycket förtegen och ville på torsdagsmorgonen inte avslöja några närmare omständigheter om hur mannen hört av sig till polisen eller var han befinner sig.

- Han mår bra och är inte eftersökt av oss längre, sade Mats Arnep, vakthavande befäl på Sundsvallspolisen, till TT vid 3-tiden.

På onsdagskvällen anhölls fyra män med anknytning till det kriminella mc-gänget Bandidos misstänkta för kidnappningen. De satt fortfarande anhållna på torsdagsmorgonen.

Männen greps av polisen sedan deras bil stoppats i det område utanför Ånge där polisen tidigt på onsdagsmorgonen påträffat en svårt nedkyld 22-åring. 22-åringen är sedan tidigare välkänd av polisen.

Kamrater till mannen larmade polisen sedan han på natten sprungit till skogs mycket tunt klädd, trots kylan. Med hjälp av hundpatrull hittade polisen den mycket svårt nedkylde 22-åringen.

Han fördes medvetslös till Sundsvalls sjukhus där han vårdas på intensivvårdsavdelningen för svåra frostskador. Enligt ansvarig läkare löper mannen risk för amputation.

Personal från rikskriminalen i Stockholm finns på plats i Östersund men polisen är mycket förtegen när det gäller vilka samband det kan finnas mellan kidnappningen och det nattliga dramat i skogen utanför Ånge.

TT