Sliten Ludmila gömmer sig i Spanien

Svågern: Hon har en mycket jobbig period

NYHETER

Ett år efter dopningskandalen gömmer sig Ludmila och Johan Engquist fortfarande i sin lyxvilla i Spanien.

På nytagna bilder syns den före detta friidrottsstjärnan kraftigt avmagrad och skygg.

Hon orkar ännu inte tänka på att återvända till Sverige.

- Hon har en mycket jobbig period, säger svågern Hans Byström.

Foto: tv 4
undanskymd tillvaro i spanien Den före detta världsstjärnan lever numera i Spanien. Lundmila Engquist vill inte ge intervjuer – något TV 4 fick erfara då de reste till Spanien för att intervjua den förra häckstjärnan.

Den 4 november förra året avslöjades att Ludmila Engquist, 38, dopat sig. Hon grät i tv och berättade om varför hon återigen tagit anabola steroider. Kort därefter flydde hon och maken Johan Engquist, 42, till Spanien.

Paret bor nu i en lyxvilla i närheten av Alicante på den spanska östkusten. De lever ett mycket tillbakadraget liv och skyr uppmärksamhet från media, säger Johan Engqvists svåger Hans Byström.

- Jag pratade med dem igår kväll. De kämpar på och försöker skapa sig ett nytt liv och komma ifrån det hemska som hände för ett år sedan. De är i ett sånt skick att de för det mesta mår bra, men de har inte energi och ork att uttala sig i media.

"Hon mår inte bra"

Nyligen sökte TV4 upp dem i Spanien för att försöka få en intervju med Ludmila, men hon vägrade ställa upp. Hur reagerade hon på att återigen konfronteras med media?

- Det var väldigt tråkigt att de gjorde så. Hon är fortfarande i en process då hon ska försöka bli bättre och starkare. Det de gjorde har förlängt processen. Hon tog ju mycket illa vid sig. Hon mår ju inte bra, fortfarande så är det här jobbigt för henne. Hon behöver mer tid, helt enkelt.

Ludmila ser kraftigt avmagrad ut på de senaste bilderna. Är hon sjuk?

- Nej, det kan jag å det bestämdaste dementera. Från det att hon sprang 100 meter häck så har hon faktiskt gått upp i vikt.

Pappan dog i cancer i våras

Ludmila opererades för bröstcancer för några år sedan. Och för personer som diagnosticerats med cancer är det dokumenterat farligt att dopa sig. Risken att cancern kommer tillbaka bedöms som mycket stor, något som Ludmila uppges ha varit fullt medveten om.

Men dopningsskandalen är inte det enda som tynger den tidigare världsstjärnan. Tidigare i år avled Ludmilas far i cancer, en händelse som gjorde hennes situation ännu tyngre.

- Hon har en tuff period. Det är fortfarande så att hon inte orkar komma hem till Sverige därför att hon tycker att det är så jobbigt, säger Hans Byström.

Fredrik Rundkvist