De försökte våldta flicka

Tonåringar anhållna för övergrepp på 13-åring

1 av 2
ÖVERGREPPEN PÅGICK I EN TIMME Den 13-åriga flickan misstänks ha blivit utsatt för sexuella övergrepp av fyra äldre skolkamrater. De anhölls. En har erkänt. I dag fortsätter förhören och sökandet efter vittnen.
NYHETER

Det började på skolgården och fortsatte inne i korridoren. Fyra pojkar i nian misstänks för våldtäktsförsök på en 13-årig flicka i sjuan. En av dem har erkänt.

- Det är fruktansvärt att sådant här ska hända, säger Mats Kempinsky, rektor på Vasaskolan i Örebro.

Skoldagen var slut. Det hade varit temadag på Vasaskolan, en idrottsprofilerad högstadieskola med 470 elever i centrala Örebro, så eleverna slutade redan vid tvåtiden.

De flesta hade åkt hem när den 13-åriga flickan vid fyratiden i onsdags antastades av fyra äldre skolkamrater från olika niondeklasser.

"De följde efter"

Under en timme pågick övergreppen som startade ute på skolgården och fortsatte inne i en korridor.

- Hon skulle gå in där och tvätta av sig. De följde efter, säger Göran Gunnarsson, presstalesman på Örebropolisen.

Inne i skolan rörde sig en del folk, det pågick utvecklingssamtal, men polisen vet ännu inte om det finns några vittnen.

I går gjorde flickan och hennes föräldrar en polisanmälan om sexuella övergrepp. På förmiddagen kom civilklädda poliser till Vasaskolan.

- De bad att få ta med sig fyra elever. Jag frågade om de hade pratat med deras föräldrar och det sa de att de hade gjort. Sedan gick vi till klassrummet och jag hämtade dem, säger rektor Mats Kempinsky.

Pojkarna, 15-16 år gamla, fick följa med till polisförhör. Sedan anhölls alla fyra av åklagare, misstänkta för försök till våldtäkt. Tre av dem satt kvar i an-

hållningscellerna i polishuset i Örebro i natt, men en av dem släpptes efter förhör i går eftermiddag.

Lärarna ringde runt

- Han har erkänt och är misstänkt för försök till våldtäkt, säger Göran Gunnarsson.

I dag fortsätter förhören med pojkarna och sökandet efter vittnen.

Och på Vasaskolan väntar en ny skoldag. Lärarna berättade i går för sina elever om vad som hade hänt och ringde också runt till deras föräldrar.

I dag kommer flickan tillbaka till skolan.

- Hon vill det. Jag hoppas att hon ska kunna göra det och må bra på skolan, säger Mats Kempinsky som pratade med 13-åringens mamma i går.

Enligt polisen har flickan inte några fysiska skador, men mår psykiskt dåligt.

Malin S Ånell