Jacksons näsa en "katastrof"

Plåsterbilden avslöjar: Stjärnan kan ha gjort ny plastikoperation

1 av 8 | Foto: SPENCER WEINER/REUTERS
"TÄLTPINNE" STAGAR UPP Den nya chockbilden på Michael Jackson avslöjar att världsstjärnans näsa troligen kollapsat och att han därför genomgått ännu en plastikoperation.
NYHETER

NEW YORK

Michael Jacksons näsproblem fortsätter.

- Den måste stagas upp med en "tältpinne", säger doktor Harvey Zarem.

Och Jacksons egen plastikkirurg förnekar all inblandning i katastrofen.

- Steven Hoefflin har inte utfört någon näskirurgi på Michael Jackson sedan 1998. Han har avrått honom från vidare kirurgi, säger Karen Cotton, advokat för Jacksons före detta kirurg i Santa Monica, Kalifornien.

- Vi har ingen information eller kunskap om någonting som Michael har gjort på sistone, tillägger hon.

När Michael Jackson i går kom till den tredje rättegångsdagen i 200-miljonerkronorsstämningen mot honom för uteblivna konserter, hade han inte längre plåstret på näsan.

Omdebatterad bild

Jacksons advokater klagade över att en fotograf tillåtits ta bilden med plåstret dagen före. Men domaren lät fotografen stanna kvar.

Plåsterbilden har blivit den mest klickade på internet och har orsakat stora diskussioner bland plastikkirurger.

"En nästippskatastrof"

De tror att plåstret tyder på att superstjärnan nyligen gjort ännu en operation.

- Man måste ha en stödstruktur, som en tältpinne. Det här kan ha varit en restaurering av nästippen med brosk, ben eller plast, säger Harvey Zarem, skönhetskirurg i Santa Monica.

- Uppenbarligen har han råkat ut för en nästippskatastrof, säger Gerald Imber, en kändiskirurg på Manhattan, till tidningen Daily News. En kollapsad näsa är väldigt ovanligt - jag har aldrig sett någon, och jag har gjort 15000 näsoperationer.

- Jag tror inte det finns något han inte har gjort.

- Doktorer har krav på sig att göra vad som är anatomiskt och estetiskt korrekt. Ibland måste man säga nej, säger läkaren Pat Wexler.

UTAN KIRURGI

Så här skulle Michael Jackson troligen ha sett ut i dag utan alla plastikoperationer - bred näsa, tunnhårig och grått skägg. Det är engelska tv-kanalen Channel Five som med hjälp av experter och datorer tagit fram bilden.

Så har Michael Jackson förändrat sitt utseende