Kaos på E6 efter trippelkrock

Vägen avstängd i båda riktningarna utanför Falkenberg

NYHETER

FALKENBERG

Det blev trafikkaos på E6 vid Slöinge utanför Falkenberg, sedan två bilar på lördagskvällen kört in i en tredje och blockerat vägen i båda riktningarna.

En man lämnade en av olycksbilarna och skulle sätta sig i säkerhet genom att hoppa över ett räcke. Han föll sju meter från en viadukt.

Totalt fick sex personer föras till sjukhus i Halmstad och Varberg. Fyra av dem är allvarligt men inte livshotande skadade.

Olyckan inträffade vid halvåtta på lördagskvällen, när en bil på den norrgående delen av motorvägen började slingra fram och tillbaka över vägbanan. Två efterföljande bilar kunde inte väja, utan alla tre bilarna drogs med i en krasch.

Föll sju meter

I det virrvarr som uppstod försökte en man i en av de tre bilarna att ta sig därifrån till fots. Vittnen berättade för räddningstjänsten hur han varit nära att bli påkörd av annan trafik och att han försökt sätta sig i säkerhet genom att kliva över ett räcke.

Han trodde att det fanns ett vägdike på andra sidan. I själva verket väntade ett sju meter fritt fall på andra sidan i mörkret, ner på en korsande väg. Mannen fick bland annat frakturer på ben, höft och ena handen.

- När vi kom fram fanns det skadade och delar från bilarna utspridda över ett stort område, berättar räddningsledaren Peter Wallin.

Några av de skadade hade slungats ur bilarna, andra hade tagit sig ut själva eller med hjälp av tillskyndande.

- Olycksplatsen var säkert 150 meter lång, säger Wallin.

Till en början trodde polisen att ytterligare en person hade varit med i olycksbilarna och letade länge efter den saknade med hjälp av hund, innan man fick besked om att den ursprungliga uppgiften varit felaktig.

Vägen blockerad

Bilarna blockerade helt den norrgående filen och på den södergående delen av E6 stod räddningsmanskap och polis. Totalt hade räddningstjänsten tolv man på plats och hela E6 var stängd för trafik.

Efter hand kunde delar av den södergående trafiken släppas på igen medan norrgående trafik fick ledas om. Först vid 23-tiden, tre timmar efter olyckan, var vägen röjd och helt öppen för trafik igen.

Vad som orsakat olyckan och fått en av de inblandade bilarna att vingla över vägbanan var okänt på lördagskvällen.

Christer Jönsson/TT