”Jag har bestämt mig för att åka hem”

Michael lämnar tävlingen och Magnus tar time-out

NYHETER

I måndagens avsnitt fick man se besvikna men även entusiastiska elever. Medan Andrés firade sin finalplats var Emil, Michael och Magnus besvikna. Michael bestämde sig till och med för att lämna tävlingen, medan Magnus tog ledigt och åkte hem.

Michael lämnade Fame Factory.

Efter lördagens veckofinal samlades många olika känslor på skolan. Emil, Magnus och Michael kom först tillbaka till Fame Factory efter finalen och det var idel besvikna ansikten.

– Jag är väldigt ledsen just nu. För det första känner jag mig som en nolla. Jag hade en väldigt stark låt och jag kände för låten, och sedan kändes det som att de bara sopade undan benen på mig... Det är väldigt jobbigt just nu, sa Emil, som ju återigen fick noll poäng av juryn.

Så stormade finalisterna in, det strålade av lycka om dem.

Magnus försökte vara glad för deras skull och berömde Andrés. Sedan släppte han bomben att han skulle åka hem för att ladda batterierna.

– Jag ska åka hem ett par dagar nu. Jag skiter i det här. Jag kommer tillbaka tidigast på tisdag. Och blir det något rabalder om det, då hoppar jag av. Då ställer jag min plats till förfogande, sa Magnus.

Han menade att han var tvungen att ta ett par dagar ledigt och åka hem för att orka resten. Eftersom han inte tog sig till final är han tillbaka på ruta ett. Dessutom har hans barn börjat undra om han någonsin kommer hem igen.

– De går fram och kramar tv-rutan när jag syns i bild och då kände jag att jag måste göra någonting åt det, sa Magnus.

Medan finalisterna packade i hop sina saker, de hade ju fått lov att ta ledigt fram till finalen, tog Michael sitt pick och pack och meddelade att han kommer att lämna tävlingen. Han var trött på allt spel som han tyckte att tävlingen var och hade tappat all respekt för juryn efter förra veckans bottennapp.

– Jag tycker att de taktikröstade. Så jag bestämde mig för att åka hem, sa han.

Han var diplomatisk och menade att de deltagare som kommit tillbaka (alla tidigare elever kom på måndagen tillbaka till tävlingen) inte fått samma chans att få ut sin musik. Han lämnade nu över till dem.

– De tycker jag verkligen är värda min plats.

Det var inget bittert avsked utan Michailoff kramade alla och åkte leende därifrån.

– Jag åker härifrån med lycka. Jag är glad i mitt hjärta och jag har uppnått det jag velat.

Mikael Solfors, från Wallmans salonger, var dock inte lika glad.

– Det är oerhört tråkigt, för Michael Michailoff är en väldigt begåvad artist och det kommer definitivt att finnas en scen för honom i framtiden.

Solfors menade att Michailoff är den som har visat mest motstånd mot formatidén som Fame Factory är och att det kunde vara en orsak till att han valt att lämna skolan.

Det hände i måndagens avsnitt:

aftonbladet.se