”Wiktoria har problem på scenen”

Juryn var hård i sin bedömning

1 av 2
Wiktoria fick ta kritik.
NYHETER

I tisdagens avsnitt var det dags för en mini-audition. Bedömarna var hårda och raka och skrädde inte på orden om de tyckte något var fel.

– Wiktoria har problem när hon går upp på scenen, det måste vi coacha henne på, det är att hon får så otroligt mycket attityd och blir nästan för mycket, sa Mikael Solfors.

På tisdagen var det dags för en mini-audition, men den skulle inte avgöra vilka som skulle sjunga i veckofinalen. Den skulle mest vara till för att får råd och tips. Från och med den här veckan kommer det att hållas en mini-audition varje dag fram till mitten av veckan. Först då beslutas det om vilka som ska uppträda på lördag. Anledningen till att ha en audition varje dag är att stressa och motivera eleverna lite.

– Det är för att sätta lite eld i baken på er..., sa Mikael Grahn.

Så hade stunden kommit då eleverna skulle visa vad stressen hade lett fram till. De fick framföra sina låtar en och en. Bert var imponerad.

– Ni är så proffsiga så det är inte sant!

Det uttalandet riktades kanske mest till Hannah, som endast haft en timme på sig att träna in sin låt.

Efter elevernas uppträdanden gick juryn, Grahn, Solfors och Karlsson, åt sidan och överlade.

Den person de verkade mest kritiska mot var Wiktoria, som de tycker måste tona ner sina framträdanden lite. Till veckofinalen hade Wiktoria tänkt att sjunga en låt på svenska tillägnad hennes dotter Philippa.

Solfors menade att det kunde vara bra om hon kunde göra sitt uppträdande lite enklare, kanske sitta på en pall och bara vara.

– Jag tror att det skulle frambringa tårar, utbrast Mikael.

När juryn överlagt meddelade de eleverna att de skulle gå rakt på sak i kritiken.

Wiktoria fick då höra att hon var lite kall och hård, men att hon ibland spelade lite för mycket på sensualitet. Wiktoria höll inte med.

I fallet Hannah var det eleven själv som hade problem med låten hon skulle sjunga. Hon tyckte att några strofer var opassande. Men vi vet ju vid det här laget att Bert inte är en person som ger sig och när Hannah var jättetrött efter en hård dag kunde hon inte stå emot längre.

– Det är svårt att stå upp mot Bert, sa hon. Solfors försökte lösa problemet och sa till Hannah att han tyckte att hon skulle göra låten om det bara var enstaka ord hon hakade upp sig på. Annars fick hon välja en annan låt.

Det hände i tisdagens avsnitt:

aftonbladet.se