Tomteporr får norrmän att rasa

NYHETER

En porr-kupp i Oslo har fått julshoppande norrmän att rasa.

I ett välkänt skyltfönster finns tomteklädda dockor – som ägnar sig åt oralsex.

Enligt butiksägaren vill man provocera på ett humoristiskt sätt.

Foto: Marianne Heen Johnsgård
norsk julskyltning Butiksägaren på paradgatan Karl Johann ville provocera – och visst har han lyckats med det. Nu rasar norrmännen mot affärens julskyltning.

I centrum för intresset står julefar själv och två av hans nissar. Alla tre poserar i klädbutiken Carlings skyltfönster på paradgatan Karl-Johan, dock på ett lite udda sätt.

Tomten har den röda rocken ordentligt på glänt och framför, på knä, ägnar sig den ene nissen åt att ge tomten oralsex. Nisse nummer två poserar halvklädd med ett plakat med budskapet ”Snart kommer tomten”.

"Vi ska provocera ännu mera"

Lokalen ligger vägg i vägg med Kondomeriet och har fått låna erotisk rekvisita från grannen för att ge extra trovärdighet.

- Jag inser att någon kan ta illa upp. Men meningen är att provocera på ett humoristiskt sätt, säger butikschefen Hugo Grimsrud till norska tidningen Verdens Gangs nätupplaga.

- Vi har startad nedräkningen mot jul med budskapet ”Snart kommer jultomten”. Och han kommer, men det kommer att ta tid och vi ska provocera mer när vi kommer närmare jul.

"Det är kult"

Bakom disken på Carlings står 22-åriga Jackline Rodrigues. Hon säger att hon bara fått positiva reaktioner sedan installationen sattes upp för tre dagar sedan.

- De flesta tycker att det är kult. Jag har hört att äldre människor ute på gatan tycker att vi gått för långt, men man måste ju inte ta allt så allvarligt, säger Rodrigues till VG.

En av kunderna säger att han först trodde att dockorna i skyltfönstret var ett misstag.

- Jag tänkte att de kanske hade haft firmafest innan och gått lite för långt. ”Stackars butikschefen när han får se det där”, tänkte jag först.

Jan A Berggraf, chef för de lokala affärsmännens butiksförening i Oslo, säger till tidningen att han inte har några kommentarer alls.

aftonbladet.se