Polisens teori: De tog sina liv – tillsammans

Par hittades hängda på idrottsplats

NYHETER

BORÅS

I gryningen i tisdags fattade det unga svenska paret sitt livs sista beslut.

Ingen förstår varför.

Men polisen är säker på att inget brott ligger bakom deras död.

Foto: THOMAS JOHANSSON
LÄMNADE BREV På en fotbollsplan utanför Borås hittades ett ungt par döda i tisdags morse. Polisen misstänker inte brott.

Kvinnan, 25, och mannen, 27, har varit ett par i flera år och också bott tillsammans i en lägenhet i Borås. I oktober flyttade de isär. Då folkbokförde sig mannen hos en anhörig medan kvinnan behöll lägenheten.

Där hittades deras gemensamma avsked.

I ett brev tog kvinnan och mannen farväl av sina familjer. Men de lämnade ingen förklaring till varför de valde att dö.

Avled vid samma tid

Vid åttatiden på morgonen i onsdags hittades de hängande i ett rep i ett fotbollsmål vid Hedvigsborgs idrottsplats i utkanten av Borås, mindre än en kilometer från kvinnans hem.

Några medlemmar i en idrottsförening som var på väg till kansliet upptäckte dem.

Polisen tror att de då hade varit döda i ungefär tre timmar och att de avled tillsammans och vid samma tidpunkt.

I närheten av idrottsplatsen ligger en bensinstation som har öppet dygnet runt. Kvinnan som jobbade den natten såg aldrig paret. Inte heller någon av alla de kunder som var där - och inte någon annan heller.

- Det finns inga spår av våld på kropparna. Det här är en tragisk händelse, men vi utesluter att det har skett ett brott, säger kriminalinspektör Agneta Alkner vid Boråspolisen.

Okända av polisen

Det slutgiltiga obduktionsresultatet dröjer ett par veckor, men enligt polisens tekniker är det så gott som helt säkert att deras bild av inträffade inte kommer att förändras när det är färdigt.

Kvinnan och mannen är helt okända av polisen sedan tidigare, de hade inga missbruksproblem och beskrivs som vanliga, skötsamma unga människor. De hade inga barn.

Parets föräldrar ser sina barns plötsliga död som en tragisk och oförståelig olycka.

Camilla Norström, Zendry Svärdkrona