Wiktoria tog den femte finalplatsen

– sången till dottern sänkte Hannah

1 av 2
Wiktoria gick till final.
NYHETER

Det var den första veckofinalen sedan de ”gamla” eleverna kom tillbaka till skolan. Och det var en av de ”gamla” som knep den sista finalplatsen, nämligen Wiktoria.

Den senaste veckan har eleverna på skolan varit näst intill fulltaliga. Det har varit fler tjejer med i spelet än vanligt och det har, enligt många, märkts.

Det har också hänt en del, Michael och Anna-Klara har lämnat skolan och Jessica har fått dispens, eftersom hon fött en son.

Men det fanns ändå en del elever kvar, elever som var sugna på att tävla.

Först ut var Hannah, som sjöng ”Hollywood lie”. Juryn som ju för kvällen hade bytts ut och nu bestod av Peter Grönwall, Marimba Roney, Ulf Thuresson och Stuart Ward, gillade framträdandet.

– Det här är verkligen rätt i tiden, tyckte Marimba medan Ulf tyckte att hon kunde jobba lite mer med de lägre tonerna, som inte hördes så väl.

Maria klev ut på scenen som nummer två och framförde ”A moment like this”, en kärleksballad.

Peter i juryn, var överväldigad.

– Det här gillar jag! Jag gillar när någon ser ut som en sol när man sjunger. Det är en väldigt fin röst.

Markus uppträdde med låten ”Sorry”, som han delvis skrivit själv. Som vanligt var den originell jämfört med de andra låtarna.

Stuart tyckte om framförandet medan Marimba inte var lika positiv.

– Popkillar kommer alltför ofta undan med en medioker röst, men jag tycker inte att Markus kommer undan. Det faller på rösten.

”Bombnedslaget från Trollhättan”, som Sofia presenterade Wiktoria, klev upp på scen som nummer fyra och sjöng låten ”Segla ut med mig”.

Juryn var nöjd.

– Det är ett väldigt bra framförande. Låten kommer verkligen till sin rätt, sa Peter.

Magnus hade tydligen tagit till sig juryns omdöme om att han borde sjunga svängigare låtar och drog den här veckan till med rockdängan ”Higher love”.

– Han är helt inne i låten, det är rätt feeling i honom. En aning stel någonstans mitt i allt det här. Det skulle behövas lite mer ”ooomph” sådär, sa Stuart en aning kryptiskt.

Medan Victoria, Wiktoria, Magnus och Markus körade bakom Ace of Base, som stod för pausunderhållningen, bestämde sig juryn.

De flesta av juryns poäng den här veckan gick till Wiktoria, 32 poäng, men det var jämnt i toppen. Juryn spridde ut sina poäng relativt mycket, något som den tidigare juryn inte är känd för.

Hannah fick 28, Maria 26 och Magnus 24.

Den här veckan fungerade publikens röster som i förra veckan, och den skulle alltså rösta in en av de två som fick flest poäng av juryn till final.

Det blev i lördagens veckofinal Wiktoria och Hannah som fick tävla om den femte finalplatsen.

Hannah var först ut och gjorde en funklåt, ”Joy”.

Wiktoria sjöng sin låt ”Till Philippa”, som var dedikerad till hennes dotter med samma namn. Musiken kom från ”When we hold on”, medan texten var skriven av Wiktoria och rektor Grahn. Det blev ett väldgt tårdrypande nummer, där Wiktoria själv hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

När publiken sagt sitt hade Wiktoria fått en finalplats med 64 procent av rösterna.

Så blev poängställningen:

aftonbladet.se