Ung klottrare omkom i Norge

Fick 15 000 volt genom kroppen

NYHETER

Klottraren hade precis tagit sig upp på en tågvagn då han stötte huvudet i en kontaktledning.

Enligt polisen fick pojken 15.000 volt genom kroppen och omkom omedelbart.

Vittnen berättar att man på lördagseftermiddagen såg tre pojkar i övre tonåren närma sig tåget. Vagnarna skulle repareras och stod uppställda på bangården vid Filipstad i Oslo.

Vittnena såg hur en av de misstänkta klottrarna klättrade upp på en av vagnarna. Strax efteråt såg man en kraftig ljusblixt och taket på vagnen börja brinna.

Larmet om olyckan kom in till polisen klockan 16.48. Men när polisen kom fram till olycksplatsen hade den omkomnes kamrater försvunnit. Kvar fanns bara offret för den tragiska olyckan.

Kamraterna försvann

- Spåren tyder på att pojken skulle klottra då han på något sätt kom i kontakt med den strömförande kontaktledningen, säger Johan Gundersen vid polisen i Oslo till Verdens Gang.

Polisen hade på söndagen ännu inte lyckats identifiera den omkomne pojken trots omfattande spaning och kontakt med uppgiftslämnare i klotterkretsar.

Saknade id-handlingar

Johan Gundersen berättar att allt tyder på att offret var yngre än 20 år.

- Han hade inga id-handlingar på sig. Därför har vi heller inte lyckats spåra hans kamrater ännu. Men vi hoppas att de självmant kontaktar oss så vi kan meddela den döde pojkens anhöriga vad som hänt, det är det viktigaste just nu.

Caroline Olsson