- De vill få bort oss från politiken

Kd-politiker med invandrar- bakgrund utsätts för telefonterror

NYHETER

Kristdemokratiska politiker med invandrarbakgrund förföljs i Stockholm.

Ett stort antal falska beställningar har resulterat i ekonomiska krav och telefonterror.

- De vill få bort oss från politiken, säger Dikran Demir.

Dikran Demir.

Han sitter i Rinkeby stadsdelsnämnd. Han och andra kristdemokrater med utländsk bakgrund har drabbats av falska varubeställningar i deras namn. Detta har också resulterat i ekonomiska krav från flera leverantörer.

- Helt plötsligt var det fyra olika tidskrifter som ville ha betalt för prenumerationer som jag inte beställt, säger Dikran Demir.

För de drabbade är detta mycket obehagligt. Framför allt är man orolig för att det finns oupptäckta fakturor som ska hamna hos kronofogden.

"Någon vill mig illa"

Ett par dagar före valet kulminerade förföljelserna. I Dikran Demirs fall hade någon satt in en annons under "Säljes". Mängder av människor ringde och ville köpa antikviteter som inte fanns.

- Först då insåg jag att någon faktiskt ville mig illa, säger han.

De falska beställningarna har polisanmälts. Det är fortfarande oklart vem som gjort beställningarna men ingen tvivlar på att det handlar om de drabbades politiska engagemang och utländska bakgrund.

Polisanmälde

- Någon försöker visa våra medlemmar att invandrare ska rösta vänster, annars väntar obehagligheter, säger Hardy Hedman, kommunfullmäktigeledamot (kd).

Dikran Demir var den som polisanmälde det misstänkta socialdemokratiska valfusket i Rinkeby. Anmälan gjordes dock efter valet då de falska beställningarna upphört, vilket talar emot ett samband.

Olle Castelius