Han lockar med liv i lyx

För 40 000 får du en nätadress - och en plats i pyramidspelet

1 av 2 | Foto: magnus sandberg
utreds av finanspolisen Här tar Daniel Esposito, en av männen bakom Life style 4 you, emot en kvinna som lockats av det nya pyramidspelet. Officiellt får deltagarna tillgång till en internetadress där de kan handla billigare, men de stora pengarna finns att göra på att värva nya medlemmar - enligt kedjebrevsprincipen. Life style 4 you har polisanmälts för olagligt pyramidspel.
NYHETER

Ett nytt pyramidspel har nått Sverige.

Life style 4 you lovar miljontals kronor till dem som går med.

- Vi bedömer det här som ett brott mot lotterilagen, säger Peter Alling, jurist vid Lotteriinspektionen.

Spelet går ut på att medlemmar värvar nya medlemmar. Insatsen är 40 000 kronor och för varje nyvärvad medlem betalas provision ut enligt ett pyramidschema.

De båda män, norrmannen Irfan Turan, 24, och svensken Daniel Esposito, 27, som organiserat värvningsmötena i Stockholm vill inte kommentera polisanmälan.

"Jag vet ingenting"

- Du pratar med fel person, jag vet ingenting, säger Daniel Esposito.

I stället uppger sig italienskan Patricia Silvano vara ansvarig för verksamheten i Sverige.

- Vi är ett internationellt företag och jag är helt säker på att detta är lagligt. Vi erbjuder en produkt och om våra kunder inte är nöjda så har de 14 dagar på sig att ångra sig, säger hon.

"Värd sitt pris"

Produkten, en internettjänst där medlemmarna kan söka bästa pris på olika typer av varor och tjänster betalar de 40 000 kronor för. Det kan handla om köp av allt från bilar till resor.

- Självklart tycker vi att den här tjänsten är värd vad den kostar, säger kvinnan.

Medlemskapet gäller per familj och i åtta år.

Kärnverksamheten är att värva nya medlemmar.

Polisanmält

Lotteriinspektionen har anmält Life style 4 you som ett olagligt pyramidspel, nu ligger ärendet för utredning på finanspolisens bord. Straffet för brott mot lotterilagen är böter eller som mest sex månaders fängelse. Är brottet grovt kan fängelse i högst två år utdömas.

Här är fler kända pyramidspel

Därför kan spelet vara olagligt

Anna Bengtsson