"De blev hotfulla när vi drog oss ur"

NYHETER

Av bekanta blev Martin och Malin inbjudna till ett värvningsmöte i Oslo.

De lockades av möjligheten att tjäna riktigt mycket pengar på ett enkelt sätt.

I dag har de dragit sig ur och känner sig lurade.

Foto: pernilla whlman
lurad Martin och hans kompis Malin ångrar i dag att de satsade pengar i Life style 4 you.

De är båda unga och har välbetalda jobb men lockropen om att tjäna flera hundra tusen kronor om året på ett enkelt sätt kunde de inte stå emot. Deras bekanta presenterade mötet som en ny och spännande affärsidé, mycket mer fick de inte veta.

- Så här i efterhand känner man sig så dum. Att man gick på det. De lovade guld och gröna skogar, samtidigt fanns det så många varningstecken på vägen, säger Malin.

"De lurar folk"

Mötet hölls en söndag och de fick beskedet att insatsen, 40 000 kronor, skulle vara insatt på Life style 4 yous konto senast vid lunchtid måndagen efter.

- De pushade för att få oss att skriva på kontrakten och hela stämningen gör att man inte får tid att tänka efter, säger Malin.

I dag skäms hon. Att hon inte anade oråd över allt hemlighetsmakeri, att hon inte reagerade på ledarnas påstridighet, på att mötena var hemliga och varför de inte marknadsförde sig utåt. I dag är allt det självklart.

- De lurar folk som tror att de kan tjäna pengar. De vill bara tjäna pengar själv säger Malin.

Innan ångertiden på två veckor hade gått ut bestämde de sig båda för att dra sig ur. De ville ha tillbaka sina insatser om 32 000 norska kronor var och bryta kontrakten med företaget. Den trevliga välkomnande tonen byttes mot hårda ord och hånfullhet.

- De blev hotfulla och vi fick verkligen kämpa för att få tillbaka våra pengar, trots att det stod i kontraktet, säger Malin.

- Jag har haft flera hårda samtal med dem, säger Martin.

Svåra att nå

Tillsammans sökte de upp företaget som inte fanns på den adress de hade uppgivit.

Ledarna för Alphaclub, nuvarande Life style 4 you, var svåra att få tag på och halade ut på återbetalningsprocessen. I dag har de fått tillbaka sin insats, men känner sig fortfarande lurade av deras falska budskap.

- Det är säkert så de gör med alla. Är du inte tillräckligt förbannad så skiter de i en, säger Martin.

Anna Bengtsson