14-åring knuffades in i skåpbil – våldtogs

Polisen söker efter fyra okända män

Foto: patrick persson
Här, utanför stationen i Ängelholm, blev den 14-åriga flickan inknuffad i en skåpbil och våldtagen.
NYHETER

ÄNGELHOLM

En 14-årig flicka kidnappades på måndagskvällen av fyra män vid järnvägsstationen i Ängelholm.

Enligt anmälan ska flickan ha blivit våldtagen av minst en av männen.

Foto: patrick persson
Enligt flickan var gärningsmännen fyra till antalet. Polis sökte i går kväll efter dem, men har i nuläget inga spår efter förövarna.

Flickan hade varit på besök hos vänner i norra Skåne och är på måndagskvällen på väg hem till Halland.

Hon står och väntar på ett tåg vid 19.30-tiden när en man i 20-årsåldern närmar sig och ber om att få en cigarett, vilket hon ger honom. Samtidigt kommer en ljus skåpbil åkande mot dem. Mannen berättar för flickan att det är hans kompisar som sitter i bilen och säger att hon nu ska kunna få igen cigaretten han lånat.

Flickan följer med och blir då inknuffad i skåpbilen av männen som sedan kör iväg med henne en bit bakom järnvägsstationen.

- Järnvägsstationen ligger i utkanten av Ängelholm och bakom finns Kronoskogen. Där kör de in med henne, berättar Carl Storgren som är inre befäl vid polisen i nordvästra Skåne.

Tvingades klä av sig

Enligt polisen tvingas flickan sedan klä av sig och efter det våldtas hon av en av männen. I bilen finns minst fyra män som alla är i 20-årsåldern.

- Det var han som lurade med henne till bilen som ska ha våldtagit henne, säger Carl Storgren.

Flickan släpps senare.

- De dumpar henne på platsen. När hon faller ur är allt mörkt. Sedan ser hon ljus och det visar sig att det är en gångtunnel.

Efter det lyckas flickan hitta tillbaka till järnvägsstationen. Strax före halv nio ringer flickan till vännerna som hon varit på besök hos. Hon är rädd och gömmer sig i väntan på att de ska ta sig till platsen. Vännerna hjälper flickan att göra en anmälan till polisen vid 21.30-tiden på kvällen.

Söker efter vittnen

Flickan förs till sjukhus för undersökning men ska enligt polisen inte vara fysiskt skadad. Hennes kläder är beslagtagna för analys.

Polisen i södra Sverige är larmad och har sökt efter skåpbilen men än så länge utan resultat.

- Nu kommer vi att försöka lokalisera folk som iakttagit något i samband med händelsen. Vitten som sett den aktuella bilen eller män med konstigt beteende. Det är också möjligt att flickan kommer att höras av polisen igen, säger Carl Storgren.

Susanna Vidlund