De förlorade 80 000 kr på pyramidspel

NYHETER

Jessica Swärdsén, 20, och Daniel Nyström, 23, drogs in ett pyramidspel bländade av drömmen om rikedom.

I dag har de dragit sig ur och förlorat 80 000 kronor.

Foto: MATTIAS CARLSSON
Vill varna andra Daniel Nyström, 23, och Jessica Swärdsén, 20, gick ur pyramidspelet Alpha club innan ångerperioden gått ut. Trots detta har de aldrig sett röken av sin insats.

De känner sig lurade, manipulerade och kränkta.

- Alpha club har förstört mitt liv. De senaste månaderna har jag bara tänkt på dem. Jag har missat mina kompisar och min familj, säger Jessica Swärdsén.

I tisdags berättade Aftonbladet att pyramidspelet Lifestyle 4 you utreds av finanspolisen. Lotteriinspektionens utredning visar att Alpha club och Life style 4 you är samma organisation som bytt namn. Det bestrider Life-style 4 yous huvudman Patricia Salvini.

- Det är inte samma bolag. Jag jobbade som försäljningskonsult på Alpha club fram till för tre månader sedan.

I juni åkte Jessica Swärdsén och Daniel Nyström på ett värvningsmöte till Oslo. Båda skrev på kontraktet . I dag har de gått ur Alpha club, ändå har mardrömmen bara börjat.

Daniel Nyström kände redan från början att han var tveksam. Det var mycket pengar och han hade räkningar att betala. Inom ångertiden på två veckor bestämde han sig för att dra sig ur.

- Då var det inga problem. De sa att jag skulle få tillbaka min insats om högst fyra veckor.

Fick inga pengar

Men veckorna gick och några pengar såg han inte till. Under tiden växte högen av obetalda räkningar.

- Av Patricia Salvini blev vi då uppmanade att kontakta en advokat. Hon sa också att vi förmodligen aldrig skulle se våra pengar igen, säger Jessica Swärdsén.

Trots att det i kontraktet stod klart och tydligt att insatsen betalas tillbaka om medlemmen ångrar sig inom två veckor.

I dag är det fyra månader sedan Daniel Nyström fick beskedet att han skulle få sina pengar tillbaka. Det har han fortfarande inte fått. Däremot har han fått en utbetalningsavi ställd från Alpha club för två veckor sedan. Men fortfarande inga pengar.

"Ingen svarade på telefon"

- När jag har försökt nå dem har de bara försvunnit, ingen svarar på telefon och numret till huvudkontoret går till Hotell Viking i Portugal, säger Daniel Nyström.

För Jessicas del kom droppen som fick bägaren att rinna över när Patricia Salvini uppmanade henne att ljuga för sina vänner och säga att hon hade tjänat massor av pengar trots att hon då bara hade förlorat och satt sig i skuld.

- Då fick jag nog. Då ville jag inte mer.

När Aftonbladet ringer upp Patricia Salvini vill hon inte svara på några frågor.

Anna Bengtsson