”Jag kommer att hoppa av”

Emil sjunger inte i veckofinalen

NYHETER

I torsdagens avsnitt skulle Bert slutligen bestämma vilka som ska sjunga på lördag, i den sista veckofinalen.

Något överraskande ställde Emil sin plats till förfogande.

Emil var ädel.

Eleverna Emil, Victoria och Maria var ju klara veckofinalister sedan i tisdags. Bert ville vänta med att utse de andra två, han ville se vilka låtar som skulle komma med i melodifestivalen. På torsdagen blev det klart och Bert skulle då meddela vilka som skulle få sjunga i veckofinalen.

Emil verkade ha lite problem med sitt låtval. Han berättade att Bert spelat en låt för honom som Skaramannen ville att han skulle göra. Låten hade skickats in som bidrag till melodifestivalen, men inte kommit med. Emil själv hade tänkt sjunga ”From this moment”, något som Bert inte gillade. Emil hade inget emot Berts låtval, men kunde ändå inte bestämma sig.

– Jag vet inte hur jag ska göra...

Det verkade som att Emil antingen skulle göra Berts låt eller ingen alls.

Så dundrade Bert in mitt i Marias övning.

– Vi bryter här nu, utbrast Bert som den ledare han är.

Bert meddelade att alla skulle samlas, eleverna skulle äntligen få reda på vilka som skulle få uppträda.

När alla var samlade inledde herr Karlsson med en relativt oväntad fråga.

– Är det någon som känner att han inte vill gå upp?

Tystnaden la sig som ett täcke över köket.

Efter en lång stund sa Emil: Jag. Han förklarade.

– Den låten jag fick är superbra. Men jag hinner inte sätta den till i morgon. Jag kommer att hoppa av, ställa min plats till förfogande (i veckofinalen, red:s anmärkning), sa Emil och alla blev förvånade.

Emil förklarade vidare att låten kommer att släppas som singel och att den kommer att vara huvudlåt på hans framtida skiva.

De andra eleverna blev tagna av skånepågens agerande.

– Alla i gruppen är fina människor. Sedan finns det några som är extra. Det är bland annat Emil. Jag tror att Emil kände att det fanns andra som ville vara med i veckofinalen mer än vad han ville just då. han har väldigt mycket att se fram emot. Så han kände väl att han kunde offra sin plats för någon annan. Han visste väl att det betydde mer för någon annan. Det var jätteädelt gjort av Emil, sa Maria.

Det hela innebär alltså att Victoria, Maria, Magnus, Hannah och Markus kommer att uppträda och slåss om en finalplats på lördag.

Det hände i torsdagens avsnitt:

aftonbladet.se