Plan med 20 turister störtade i safaripark

Pilot dog och 14 skadades i viltreservat i Kenya

NYHETER

NAIROBI

Ett plan med ett 20-tal utländska turister ombord störtade på torsdagen i ett viltreservat i Kenya.

Andrepiloten dödades och 14 passagerare skadades.

Planet som tillhörde det kenyanska bolaget Eagle Aviation var på väg till turistorten Ukunda, två mil söder om Mombasa vid kusten.

Strax efter det att planet lyft från startbanan i det populära reservatet Masai Mara fick dock piloten motorproblem och kraschade under försök att nödlanda.

15 skadade flögs till Nairobi. En av dem, den kenyanske andrepiloten, avled på vägen. Uppgifterna om de skadade turisternas nationaliteter varierade - de sades vara från Tyskland, Schweiz, Österrike, Frankrike och möjligtvis Storbritannien.

Inga uppgifter om svenskar

Det fanns inga uppgifter om svenskar ombord. Varken Fritidsresor eller Jambo Tours anlitar flygbolaget Eagle Aviation, uppgav de för TT. My Travel-gruppen, som omfattar Ving, Spies och Always, hade inte heller någon information om att någon av dess resenärer skulle ha befunnit sig på det olycksdrabbade flygplanet.

Kenyansk polis trodde inte att det fanns något samband mellan störtningen och terrorattackerna mot ett flygplan och ett hotell utanför Mombasa tidigare på torsdagen.

TT-DPA

ARTIKELN HANDLAR OM