26-åring erkänner mord på invandrare

NYHETER

VARBERG

En 26-årig man har erkänt mordet på en invandrare vid en skola i Göteborg i somras.

26-åringen har också erkänt flera mordbränder riktade mot invandrare. Han greps som misstänkt för ett brandattentat mot en kiosk i Falkenberg.

Mannen, som är hallänning, satt tidigare häktad som misstänkt för mordbrand och grov misshandel. På fredagen ökade Varbergs tingsrätt misstankarna till att även gälla mord, och häktade mannen i två veckor till.

26-åringen har erkänt mordet på en invandrare i 40-årsåldern som hittades död vid Hjällboskolan i nordöstra Göteborg natten till den 1 juli. Den döde hade skador som av knivhugg, men polisen vill i dagsläget inte säga vilket vapen som användes.

Hallänningen har även erkänt tre fall av mordbrand. Två av bränderna riktades mot invandrare.

Vid det första tillfället, i somras, tände 26-åringen på en tom sommarstuga.

I mitten av september satte han eld på ett bostadshus i Ullared, öster om Varberg. I huset bodde invandrare. Branden upptäcktes, och ingen människa fick fysiska skador.

I slutet av oktober kastade 26-åringen bensin på en kiosk och dess ägare i Falkenberg. Sedan tände han på. Kioskägaren, som är invandrare, blev svårt brännskadad på överkroppen. 26-åringen greps senare och häktades några dagar efter attentatet.

När polisen gjorde husrannsakan hos den misstänkte gjorde man vissa fynd, som så småningom ledde till att han erkände mordet i Göteborg.

- Vi känner inte till något motiv till brotten. Så vitt vi vet kände 26-åringen inte sina offer. Man kan anta att har något emot invandrare, även om det inte är klarlagt, säger kriminalinspektör Karl-Åke Böregård, som utreder brotten.

- Allt tyder på att han varit ensam om brotten, tillägger Böregård.

Micke Larsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM