Sektens ledare lovar medlemmarna evigt liv

NYHETER

LONDON

Rymdsekten Raelianernas mål är att skapa evigt liv genom att klona vuxna.

- När du är nära döden skapar du en vuxen klon och laddar ned ditt minne i den nya kroppen, säger sektledaren Claude Vorhilon.

Foto: AP
Sektledaren Claude Vorhilon kallar sig Rael.

I en intervju i den amerikanska tidningen Miami Herald berättar nu grundaren och ledaren av sekten Raelianerna om sin filosofi och sin strategi för sektens och sin egen framtid.

"Vet inte vem hon är"

Det första klonade barnet, Eve, ska ha fötts annandag jul i ett icke namngivet land. Föräldrarna är amerikanska, pappan är infertil och babyn en exakt genetisk kopia av sin mamma.

- Jag vet inte vem flickan är eller var hon finns. Och jag kommer inte att ta kontakt med henne. Hon kommer att få vara anonym, säger Claude Vorhilon som är mera intresserad av att skapa "evigt liv".

Han anser att det ska vara möjligt om 25 år.

- Nästa steg är en acceleration av cellernas förökning, säger han.

- Istället för först nio månader, sedan 18 år för att få fram en vuxen människa så kan man få det på bara några timmar med särskild teknologi. Den här vuxna kopian är ett blankt band, utan minne och personlighet. Det man kallar hårdvara.

Själen i ny kropp

Det allra sista steget tror Vorhilon kommer att vara möjligt genom en utveckling av neurologisk vetenskap och datavetenskap.

- När du är på väg att dö skapar du en vuxen, ung klon av dig själv och sedan laddar du ned dina minnen och din personlighet i den nya kroppen - och på det viset kan du leva för evigt.

Grundstenen i Raelianernas lära är att Claude Vorhilon träffade utomjordingar och att dessa kommer att återvända. Han hävdar att han kommunicerar med utomjordingarna en gång om året genom telepati och att de då berättar för honom hur han ska sprida sin lära.

Nästa steg är Kina.

Leif Kasvi