Ordningsvakt mordhotad med pistol

NYHETER

ÖREBRO

En 21-årig man greps av Örebropolisen under nyårsnatten efter att ha mordhotat en ordningsvakt med pistol.

Vid halv elvatiden på nyårskvällen hörde de båda ordningsvakterna på Bosniska föreningens nyårsfirande smällar utanför lokalen.

- Vakterna, som båda är fritidsskyttar, insåg direkt att det inte var fyrverkerier de hörde, utan att det var skottlossning, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till TT.

Då vakterna gick ut på gatan för att undersöka vad som skett närmade sig en 21-årig man med ena armen bakom ryggen. Mannen drog fram en pistol som han riktar mot den ena vaktens panna. När han gjorde mantelrörelse föll magasinet ur vapnet - en gammal tysk automatpistol av märket Luger. Då 21-åringen försökte avlossa vapnet klickade det varefter vakterna kunde övermanna honom.

- Vid undersökning av magasinet visade det sig att det innehöll ett skarpt skott, vilket gjorde att om allt hade fungerat hade väktaren förmodligen inte levt i dag, säger Anders Wallin.

Mannen, som var berusad, greps och är nu misstänkt för mordförsök. Polisen vet inget om motivet, eller om 21-åringen har någon anknytning till föreningen. Men man tror inte att det finns någon koppling mellan den hotade vakten och gärningsmannen. Mannen är sedan tidigare känd av polisen.

TT