Polisen letar efter fler kroppsdelar

Mordutredningen försvåras av helgerna

NYHETER

HALMSTAD

Polisen i Halmstad arbetar intensivt för att kartlägga mördade Marcus Noréns liv – och sista timmar.

- Vi känner honom inte tillräckligt väl, säger Lars Hamrén, chef för Hallandspolisens rotel för grova brott.

Foto: PRIVAT/POLISEN
22-årige Marcus Norén ses här på en bild som hans föräldrar givit polisen i uppdrag att sprida för att bringa klarhet i styckmordet på den unga Halmstadsbon.

På nyårsdagen fortsatte polisens arbete för att hitta en förklaring till att 22-årige Marcus Norén styckades och dumpades i ån Nissan. Man har många frågor att besvara – och det kommer att bli svårt.

Vid en presskonferens på onsdagen ombads Lars Hamrén att bedöma svårighetsgraden på en skala från ett till tio. Hamrén svarade:

- Tio.

Vet inte när Nissan frös

Helgerna har skapat problem i vissa delar av undersökningen. Polisen vet till exempel ännu inte när Marcus Norén använde sitt bankkort för sista gången. Dessutom är det svårt att fastställa när mordet begicks.

Sista gången Marcus Norén sågs i livet var utanför restaurang La Cucaracha, klockan 03.40 i fredags natt. I måndags hittade två barn hans huvud fastfruset i Nissans is. Men polisen vet inte när Nissan frös, inte heller SMHI gör det.

Stora delar av den rättsmedicinska undersökningen återstår också. Marcus Noréns identitet har fastslagits, men det är ännu osäkert vilket verktyg som använts vid styckningen.

Söker längre norrut

Medan utredarna försöker besvara dessa frågor fortsätter sökningen efter ytterliggare kroppsdelar. Polisen har nu koncentrerat sökandet längre norrut, men efter gårdagens fynd har inget hänt.

Polisen har också hört en rad personer. De som såg Marcus Norén under hans sista timmar i livet säger alla att han verkade vara ensam ute på krogen. Samtidigt hörs de som kände honom, eftersom polisen behöver veta mer om offret.

Mattias Lundell, Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM