Här våldtogs 6-åringen av svensk turist

Slog till på restaurang - riskerar 20 år

NYHETER

BANGKOK

Den 21-årige svensken togs på bar gärning när han våldtog en sexårig flicka i Thailand.

Nu riskerar han 20 års fängelse.

- Det här är en katastrof, säger hans mamma till Aftonbladet.

ERKÄNDE Här på restaurangen Red Lion i Chiang Mai i Thailand skulle den sexåriga flickan gå på toaletten. Då slog svensken till och våldtog henne. Han greps av polis och har erkänt. (Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra).

21-åringen kommer från Sandviken och åkte nyligen till Thailand för en månadslång ryggsäckssemester.

- Han reser utan sällskap. Han tycker om att vara lite för sig själv. Jag är så chockad att jag varken vet ut eller in, säger mamman.

Har han gjort något liknande tidigare?

- Nej, inte vad jag vet. Detta är en tragedi.

Svensken greps dagen före nyårsafton på den brittiska restaurangen Red Lion i staden Chiang Mai i norra Thailand.

Dit gick sexåriga Dararat Chaimana tillsammans sin moster och morbror. De var barnvakter eftersom hennes mamma var på jobbet.

Hon slet sig loss

När flickan skulle gå på toaletten för att kissa såg 21-åringen sin chans. Han slet in henne på herrtoaletten och våldförde sig på henne.

Efter 15 minuter lyckades sexåringen gråtande slita sig loss. Då upptäcktes hon av en servitör som gick in på toaletten och såg en blodpöl på golvet. Samtidigt försökte svensken obemärkt slinka tillbaka till sitt bord - men en gäst som förstod vad som inträffat slog ner honom.

- Vi grep honom och kallade på polisen, säger en hovmästare på Red Lion till Aftonbladet.

Stämningen på restaurangen blev uppriven och hotfull. Personalen var tvungen att låsa in svensken på ett rum i väntan på polisen.

Skador i underlivet

- Hit kommer familjer och hederligt folk för att umgås och ha kul. Och så kommer det någon och ger sig på en sexåring. Han har förstört nyåret för oss alla och mest för den lilla flickan, säger hovmästaren.

Flickan fick skador i underlivet och fördes till sjukhus för vård. Det är oklart om våldtäkten var fullbordad.

Svensken hålls nu i arrest på polisstationen Phra Singh. Efter att först ha nekat har han erkänt övergreppet, uppger polisen.

Personal från svenska ambassaden i Bangkok reste i går till Chiang Mai för att i dag medverka vid de fortsatta förhören.

Om svensken fälls för våldtäkt av minderårig riskerar han mellan fyra och tjugo års fängelse, enligt den thailändska brottsbalken.

21-åringen ska upp i rätten nästa lördag.

Christer Nilsson, Hans Österman