Hans mobil kan lösa mordet

Arbetskamraten: Det är ofattbart

1 av 3 | Foto: JERKER IVARSSON
SÖKER STYCKPLATSEN Polisen hackar upp hål i isen i sin jakt på mord- och styckplatsen. Letandet har varit resultatlöst. Dessutom har polisen inte lyckats ta reda på hur isläget såg ut på Nissan i helgen. Nu hoppas polisen på att Marcus mobiltelefon ska avslöja var han blev mördad och styckad. Mobiltelefonoperatörer jobbar med att få fram ledtrådar.
NYHETER

HALMSTAD

Polisen hoppas att Marcus Noréns mobiltelefon ska visa var mordet och styckningen skett.

– Vi har begärt fram samtalslistor och listor över var telefonen befunnit sig vid tidpunkten för hans försvinnande, säger spaningschef Lars Hamrén.

Mobiltelefonoperatören har möjlighet att med några tiotal meter när få fram uppgifter över var Marcus Noréns telefon befunnit sig. Utifrån dessa uppgifter kan polisen få viktiga ledtrådar till var mordet och styckningen skett.

Samtidigt distribuerar polisen nytagna bilder på Marcus Norén för att få tag i nya vittnen.

Gick från jobbet

Vid 21-tiden på fredag kväll lämnade Marcus Norén sin arbetsplats Videomix i Halmstad för att aldrig mer komma tillbaka.

– Det är ofattbart det som hänt. I dag kommer vi att ha ett krismöte för att bearbeta det som hänt, säger en av hans arbetskamrater.

På Marcus Noréns arbetsplats har hans kamrater svårt att förstå hur någon kan ha mördat och styckat honom.

– Han var absolut inte den som bråkade eller söp sig full. Så vitt jag känner till hade han inga fiender, säger en arbetskamrat.

Marcus Norén arbetade extra i videobutiken i centrala Halmstad och det har han gjort sedan i somras. I fredags kväll slutade han sitt pass klockan 21, men kom tillbaka en stund vid midnatt för att hämta butikens nycklar.

– Han skulle låsa upp butiken klockan 10 på lördagsmorgonen men Marcus Norén dök aldrig upp.

– Jag tänkte att han kanske blivit misshandlat eller något under krogkvällen, men styckad? Det är ofattbart, säger kamraten.

Hackar hål i isen

Polisen har genomsökt ett stort område utefter Nissan med hundar och hackat upp stora hål i isen i sin jakt på mord- och styckplatsen. Letandet har varit resultatlöst. Dessutom har polisen inte lyckats ta reda på hur isläget såg ut på Nissan i helgen.

– Hur mycket is det fanns i Nissan har stor betydelse för hur länge kroppen legat i vattnet.

I går dök polisen längre norrut i Nissan – men inga fler delar av kroppen hittades.

– Vi vädjar till alla som sett honom under fredagsnatten att höra av sig till oss, säger Lars Hamrén.

Sågs senast i fredags natt

Läs mer

Zendry Svärdkrona