Fartyg körde in i vrak

Tanker körde på Tricolor i Engelska kanalen

1 av 2 | Foto: ap
OLYCKSDRABBAT Det norskägda fartyget Tricolor sjönk i engelska kanalen i december i fjol efter en kollission med ett annat fartyg. Därefter har två fartyg kört in i vraket.
NYHETER

Ännu ett fartyg har kört in i sjunkna bilfraktfartyget Tricolor.

Tankern Vicky hade 70 000 ton fotogen ombord när det kolliderade med vraket.

Dramat inträffade halv nio i går kväll då turkiska tankfartyget Vicky körde rakt in i Tricolor.

Den 22 år gamla tankern var lastad med 70 000 ton lättantändlig olja och hade 24 besättningsmän ombord under den planerade resan från Antwerpen till New York.

Stark gaslukt

Direkt efter kollisionen befarade räddningspersonal att en explosionsartad brand skulle bryta ut.

Personal från engelska kustbevakningen, som var först på plats, rapporterade en stark gaslukt och ett möjligt hål i fartygets skrov.

Men efter en två timmar lång räddningsinsats från franska kustbevakningen gled Vicky av vraket och kunde ta sig iväg för egen maskin.

Norskägda bilfraktfartyget Tricolor sjönk den 14 december i fjol efter att ha kolliderat med containerfartyget Kariba.

Volvobilar sjönk

I lasten hade Tricolor bilar värda en miljard kronor. Främst drabbades Volvo som fick se 1 900 bilar avsedda för den amerikanska marknaden försvinna i Engelska kanalen.

Redan två dagar senare kördes vraket på av fraktfartyget Nicola, som var på väg till tyska Hamburg. Dessutom har flera andra fartyg varit nära att göra samma sak. Vraket efter Tricolor ligger i en väldigt trafikintensiv farled där mellan 400 och 500 fartyg passerar varje dag.

TIDIGARE ARTIKLAR:

Johan Edgar